Lammefrikadeller med citron og mynte

Gyldenstegte lammefrikadeller med en forførende duft og frisk smag af mynte og citron. På sidelinjen står en cremet tzatziki fyldt med sprøde radiser, rygeost og hvidløg, hvis skarpe smag passer godt til den blide lammearoma.

Opskrift til 4-6 pers.

500 g lammekød, hakket
1 æg
2 spsk rasp
1 citron, økologisk, revet skal af
1 løg, hakket
1 spsk mynte, friskhakket
Salt og friskkværnet peber
Smør og olivenolie til stegning

Tzatziki med rygeost:
1 bøtte rygeost
1 dl yoghurt naturel
1-2 fed hvidløg, knust
Salt og friskkværnet peber
1 lille bdt radiser, hakkede
¼ agurk, udkernet og hakket
Frisk mynte

Rør kødet med æg, rasp, citronskal, løg og mynte samt salt og peber. Eller endnu nemmere, kør det hele i en foodprocessor. Del, og form farsen til frikadeller, og steg dem gyldne og sprøde i smør og olie.
Tzatziki med rygeost: Rør rygeost og yoghurt med knust hvidløg samt salt og peber. Vend radiser og agurker i cremen, og smag evt. til med yderligere krydderier.
Server tzatzikien til de lune frikadeller med masser af frisk mynte.

*Er du ikke til lam, så lav frikadellerne af hakket kalve- og flæskesmåkød. Frikadellerne kan udmærket tåle en gang i fryseren. Tø dem op i køleskabet, og lun dem i ovnen før servering.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER