Gyldenstegte lammefrikadeller med en forførende duft og frisk smag af mynte og citron. På sidelinjen står en cremet tzatziki fyldt med sprøde radiser, rygeost og hvidløg, hvis skarpe smag passer godt til den blide lammearoma.
Opskrift til 4-6 pers.
500 g lammekød, hakket
1 æg
2 spsk rasp
1 citron, økologisk, revet skal af
1 løg, hakket
1 spsk mynte, friskhakket
Salt og friskkværnet peber
Smør og olivenolie til stegning
Tzatziki med rygeost:
1 bøtte rygeost
1 dl yoghurt naturel
1-2 fed hvidløg, knust
Salt og friskkværnet peber
1 lille bdt radiser, hakkede
¼ agurk, udkernet og hakket
Frisk mynte
Rør kødet med æg, rasp, citronskal, løg og mynte samt salt og peber. Eller endnu nemmere, kør det hele i en foodprocessor. Del, og form farsen til frikadeller, og steg dem gyldne og sprøde i smør og olie.
Tzatziki med rygeost: Rør rygeost og yoghurt med knust hvidløg samt salt og peber. Vend radiser og agurker i cremen, og smag evt. til med yderligere krydderier.
Server tzatzikien til de lune frikadeller med masser af frisk mynte.
*Er du ikke til lam, så lav frikadellerne af hakket kalve- og flæskesmåkød. Frikadellerne kan udmærket tåle en gang i fryseren. Tø dem op i køleskabet, og lun dem i ovnen før servering.