Lun fransk salat med emmenthalerchips, bacon og vagtelæg

Det er nemt at lave sine egne ostechips af revet ost, der får en hurtig tur i ovnen. Resultatet er knasende ostechips, der serveres med sprødristet bacon og halverede vagtelæg til en fyldig salat vendt i en fransk vinaigrette på hvidløg, sennep og olie. Salaten kan fint udgøre en frokost eller sågar en hovedret.

Opskrift til 4-6 pers.

150 g lufttørret bacon, skåret i tynde strimler
150 g emmentaler eller maasdamer, revet
12 vagtelæg
1 radicchiosalat, brækket i mindre stykker
1 stor håndfuld feldsalat
1 stor håndfuld friséesalat, plukket
1 rødløg, skåret i tynde skiver
1 spsk hvidvinseddike
1 fed hvidløg, knust
½ tsk dijonsennep
3 spsk olivenolie
Salt og peber
Brød, til servering

Steg baconstrimlerne sprøde på en pande, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Bred den revne ost ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag osten i ovnen ved 175 grader, til den er smeltet og let gylden. Afkøl den på en rist, og bræk den i mindre stykker. Kog æggene smilende i ca. 3 min., afkøl dem i koldt vand, og pil dem. Skyl og slyng salaterne, og bland med rødløg. Pisk hvidvinseddike, hvidløg, dijonsennep og olivenolie sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Fordel salat og rødløg i dybe tallerkener eller anret på et stort fad. Hæld dressingen over salaten, og drys med bacon, ostechips samt halve æg.
Server straks med lunt brød.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER