Svensk blåbærcheesecake

På næsten enhver svensk cafe står der en cheesecake i montren, og kombinationen af en knasende sprød bund og en fløjlsblød, men fast creme smagt til med blåbær er da også temmelig fristende. Det er afgørende, at kagen står nogle timer på køl, for at cremen sætter sig og bliver fast.

Bund: 
1 dl hasselnødder
100 g smør
1 dl havregryn
2 dl mel
1 dl sukker

Fyld:
2 blade husblas
3 æggehvider, past.
2 dl piskefløde
2 dl sukker
3 æggeblommer, past.
300 g flødeost
250 g blåbær

Drys:
Friske blåbær
Hvid chokolade, revet

Bund: Knus nødderne til pulver i en blender eller en morter. Smelt smørret i en gryde, og bland det i en skål med havregryn, nødder, mel og sukker. Beklæd bunden af en springform på 24 cm i diameter med bagepapir, og tryk dejen ud i et jævnt lag i bunden og et par centimeter op ad kanten. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min., og lad den køle af.
Fyld: Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk fløden til skum i en anden, og pisk sukker og æggeblommer i 5 min. i en tredje skål. Tag husblassen op af vandet, men undlad at knuge vandet ud af det, og smelt det forsigtigt i en lille gryde. Pisk derefter den smeltede husblas i sukker- og æggeblommemassen, og pisk flødeosten i. Blend halvdelen af blåbærrerne til pure, og vend pureen og de hele bær i massen. Vend nu også æggehviderne og flødeskummen i til en ensartet masse. Bred den ud over bunden, og stil det på køl i mindst 2 timer.
Server den afkølede kage med friske blåbær og revet hvid chokolade på toppen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER