Salat med perlebyg, lynstegt babyspinat og pocheret æg

En enkel og mættende salat af kogt perlebyg smagt til med masser af citron og chili, hvis skarphed står rigtig godt til det bløde og milde æg.

Opskrift til 4 pers.

200 g perlebyg
1 bouillonterning, gerne grøntsagsbouillon
200 g babyspinat
Olivenolie, til stegning
1 citron, økologisk, reven skal og saft af
1-2 røde chilier, uden kerner, hakkede
2 spsk olivenolie
Salt og peber
4 æg

Skyl perlebyggen, kog den i ca. 35 min. i bouillon (se anvisning på pakken), og lad den køle af. Skyl spinaten, og steg den i olivenolie på en varm pande, til den netop falder sammen. Bland perlebyg og babyspinat med citronsaft og -skal, chili og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Pocheret æg: Bring en stor gryde med vand i kog, så det bulderkoger. Slå ægget ud i det kogende vand; boblerne vil få ægget til at rulle rundt, og hviden til at omslutte blommen. Gentag med resten af æggene. Dæmp varmen, til det knap simrer, og pocher æggene i ca. 4 min. Tag ægget op med en hulske, og tjek med fingerspidsen, at hviden er fast, og blommen er blød. Skær den flossede hvide til, læg æggene oven på salaten, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere