Tiramisu med bagte blommer

Den bløde, uimodståelige italienske klassiker bliver lige et nøk bedre, når den tilføres lidt bagte, syrlige blommer.

Opskrift til 8-10 pers.

Bagte blommer:
Ca. 500 g blommer
4-5 spsk rørsukker eller lys muscovadosukker
1 vanillestang, flækket på tværs
1 citron, saften fra

Tiramisu:
5 dl stærk, friskbrygget kaffe, afkølet
1 dl amaretto
7 store æggeblommer
200 g rørsukker
1 økoappelsin, skallen fra, fintrevet
1 vanillestang, kornene fra
1 kg mascarpone, stuetempereret
7 store æggehvider
Ca. 40 ladyfingers
Usødet kakaopulver, fx fra Valrhona

Blommer: Del blommerne i kvarte, og læg dem i et ildfast fad. Drys med rørsukker, og dryp med citronsaft. Bag blommerne i ca. 20 min. ved 200 grader, til de er bløde. Lad dem køle til stuetemperatur, og mos dem med en gaffel.
Tiramisu: Bland kaffe og amaretto. Rør æggeblommerne helt lyse og luftige med rørsukker, appelsinskal og vanillekorn. Rør mascarponen i ’æggesnapsen’ et par skefulde ad gangen, indtil blandingen er cremet. Pisk hviderne stive – pisk langsomt fra start, og øg hastigheden gradvist, til hviderne står i stive toppe. Vend dem i mascarponecremen. Dyp ladyfingre i den afkølede kaffeblanding, og læg dem i et lag på bunden af en form på ca. 20 x 28 cm. Fordel halvdelen af blommekompotten over kagerne, og spred halvdelen af marscaponecremen ud over. Derpå følger endnu et lag ladyfingers dyppet i kaffen og anden halvdel af blommekompotten. Glat til sidst resten af cremen fint på. Drys tiramisuen med usødet kakaopulver, dæk med film, og stil køligt 1-2 dage før servering.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER