Påskeæg med cheesecake-mousse og passionspuré

Konstruer dine egne påskeæg ved at dyppe små balloner i chokolade, og fyld dem derefter med let syrlig cheesecake-mousse og en lille smule passionspuré som ”blomme”. Sådan lyder opskriften på denne sjove påskedessert, som helt sikkert vil vække opsigt ved bordet. Du kan også købe færdige chokoladeæg og fylde dem, så du slipper for ballon-bøvlet.

Opskrift på ca. 14 stk.

300 g mørk chokolade*
Ca. 14 balloner

Cheesecake-mousse:
150 g flødeost, blødt
50 g flormelis
½ tsk citronsaft
1 tsk vanillesukker
1 ¼ dl piskefløde

Passionspuré:
1 passionsfrugt, halveret
1 spsk abrikosmarmelade, blendet
1 spsk smør

Smelt chokoladen over vandbad, og lad den køle af til stuetemperatur, men så den stadig er flydende. Pust ballonerne op, til de bliver på størrelse med et æg. Dyp ballonerne halvvejs i chokoladen, og stil dem til på køl på et stykke bagepapir (hold på dem de første par sekunder, til de lige kan stå selv pga. størknet chokolade). Prik forsigtigt hul i ballonerne, når chokoladen har sat sig, så luften langsomt siver ud af dem. Fjern ballonerne.
Cheesecake-mousse: Pisk flødeost, flormelis, citronsaft og vanillesukker sammen i en skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Vend flødeskum i flødeostblandingen til en ensartet blanding. Kom blandingen i en sprøjtepose, og fordel den i æggeskallerne. Stil skallerne på køl i 30 min.
Passionspure: Brug en ske til at skrabe kød og saft ud af passionsfrugten ned i en si. Sigt kød og kerner fra. Kom passionssaft i en gryde med abrikosmarmelade og smør. Varm det forsigtigt op, til smørret smelter, og massen bliver helt ensartet. Lad den køle af. Fyld massen på en sprøjtepose, og fordel den i midten af æggene. Stil æggene på køl igen i ca. ½ time, og server. De kan holde sig i 2-3 dage på køl.

*Du kan også vælge at købe færdige påskeæg i supermarkedet og slå hul i dem for at fylde dem i stedet.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER