Julesalat med blodappelsin, gedeost, balsamico og brøndkarse

En oplagt forret, der kombinerer cremet gedeost med bitter julesalat, sødmefuld blodappelsin og knas fra honningristede valnødder. Hele herligheden dryppes med en sirup kogt på balsamico og blodappelsinsaft, som er ret kraftig, så vær varsom med ikke at bruge for meget.

Opskrift på forret til 8 pers.

 2 spsk + 1 spsk honning
1 dl valnødder, hakkede
4 spsk balsamico, gerne tyktflydende
1 spsk honning
3 spsk blodappelsinsaft
3 julesalathoveder, delt i blade
1 blød gederulle, ca. 100 g
3 blodappelsiner, skåret i både
Brøndkarse
Salt og peber

Varm 2 spsk honning op på en pande, og rist valnødderne forsigtigt i den, til valnødderne bliver let brune. Lad dem derefter køle ned på et stykke bagepapir. Hak nødderne groft.
Bland 1 spsk honning med balsamico og blodappelsinsaft i en gryde, og kog det igennem til en tyk dressing. Det tager ca. 5-6 min.
Fordel julesalatbådene på tallerkener, og fordel gedeosten i bådene. Fordel derefter blodappelsinerne og de hakkede valnødder, og dryp med balsamico-siruppen. Server med brødkarse og et lille drys salt og peber.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER