Sommer er Frozé-tid

Glem alt om rødvin, hvidvin og klassisk rosé. Når solen virkelig skinner, må der Frozé i glasset. En drink, der lige nu hitter verden over, og hvad er det så. Jo, det er egentlig en slags slush ice, altså en herlig frossen drink på rosévin, jordbær og lidt gin. Den kan nydes som en sun downer om eftermiddagen eller som det forfriskende punktum på en frokost.

Her får du en opskrift, hvor Frozéen får en ekstra flot rød farve og et frisk strejf af citrus.

Opskrift på Frozé til 4 pers.

1 fl rosévin
500 g jordbær
2 spsk sukker, med top
½ dl Malfy gin con Limone*
4 spsk grenadine
Evt. mynte eller jordbær, til pynt

Hæld rosévinen i isterningbakker, og sæt bakkerne i fryseren i ca. 10 timer. Skær jordbærrene i kvarter, tilsæt sukker, og vend godt rundt. Lad bærrene hvile i ½ time, og hæld dem i en blender.
Tilsæt gin, grenadine og rosévin-isklumperne, og blend til en grødet konsistens. Hæld frozéen i vinglas, og pynt evt. med jordbær eller mynte.

*Gin med citronsmag, fås fx hos Lahvino.dk til 250 kr. Ellers kan du fint bruge alm. gin og evt. tilsætte en smule citronsaft efter smag.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER