Calamares a la romana

Blæksprutter er endnu en klassisk spansk råvare, men faktisk findes der masser af blæksprutter i de danske farvande, som kan fås hos fiskehandleren – resten ryger gerne til lande som fx Spanien. Her serveres de friterede sprutter med grov mos af kikærter. Det er ret udbredt at spise retter med tørrede bønner og kikærter i Spanien, for det er billigt, fyldigt og lækkert at blande med stærke smage som citron, chili og friske krydderurter.

1 ds kikærter, velafdryppede
2-3 fed hvidløg
1 håndfuld persille
Olivenolie
Salt og peber
Citronsaft eller lidt sherryeddike

Blæksprutter:
250-300 g blæksprutte*, skåret i 1 cm ringe
150 g hvedemel
2 æg
3-4 spsk vand
Salt og peber
1 l vindruekerneolie

Grov kikærtemos: Blend kikærter, hvidløg og persille groft, og tilsæt olivenolie, så mosen har en fast, men cremet konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Blæksprutter: Pisk mel og æg med lidt koldt vand til en tyk dej, der krydres med salt og peber. Varm olien i en stor, dyb pande, evt. en sauterepande. Når olien syder om træspidsen på en tændstik, er den klar. Vend blæksprutteringene i dejen. Ryst overskydende dej af, og steg dem gyldne ad et par omgange, så olien kan holde temperaturen. Tag blæksprutterne op med en hulske, læg dem på fedtsugende papir eller køkkenrulle, og hold dem evt. lune i ovnen, men ikke for længe, så bliver de tørre. Server blæksprutterne med citron og grov mos af kikærter.

*Vi har masser af blæksprutter i de danske farvande, så mere eksotisk er det egentlig ikke. Køb dem dybfrosne, evt. hos din fiskehandler, som ”blækssprutterør”, og bestil dem helst et par dage, før de skal bruges. Er blæksprutterne frosne, så tø dem op, og skær dem i 1 cm tykke ringe.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER