Crostini med rillettes af makrel og mascarpone

Rillettes minder egentlig om tilberedningen af pate, fordi kødet bliver kogt i fedt, til de kan trækkes fra hinanden. Eftersom makrellen er røget og dermed allerede tilberedt, bliver det bare blendet og derefter smagt til med masser af blid mascarpone, citron og friske æbler. Spis det på et stykke ristet brød til forret eller frokost.

Prøv også Crostini med langtidsbagte babytomater og citronricotta

Forret til 4 pers.

2 ds makrel i olie*
250 g mascarpone
50 g smør, smeltet
1 citron, økologisk, revet skal og saft af
1 æble, hakket
½ bdt citrontimian
Salt og peber

Ved servering:
Flutes
Citrontimian

Lad olien dryppe af makrellen, og blend den derefter med en stavblender til en ensartet masse. Tilsæt mascarpone, smør, citronskal, æble og citrontimian, og smag til med salt, peber og citronsaft. Kom massen i et glas med låg i mindst 12 timer inden servering.
Ved servering: Skær skiver af flutes, og rist dem. Smør rilletten på de ristede skiver brød, og drys med lidt citrontimian.

*I makrelsæsonen fra sidst i juni til oktober kan det anbefales at bruge friske makrelfileter, som drysses på alle sider med salt, citronskal og lidt eddike. Lad det stå og trække i ca. 45 min., hvorefter makrellen er klar til brug.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER