Hyldeblomst i tempura med softice og hyldeblomstsukker

Tempura stammer fra det japanske køkken, hvor det primært er skaldyr og grøntsager, der ryger en tur i dejen og derefter i ønskebrønden. Her er det hyldeblomster, der kommer en tur i en lidt sødere tempuradej og bliver serveret med en hjemmerørt softice og drysset med en let-parfumeret hyldeblomstsukker til at give lidt kant.

Prøv også Små flødeboller med hyldeblomstskum og kandiseret citronskal

Opskrift til 6 pers.

½ kg sukker, gerne rørsukker
15 hyldeblomstskærme, uden stilk og rystet fri for insekter
6 mynteblade

Hyldeblomst i tempura:
1 æg
250 g mel
75 g sukker
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
2 ½ dl danskvand
1 l vindruekerneolie, til fritering
Ca. 18 hyldeblomstskærme, uden stilke og rystet fri for insekter

Softice:
1 l vanilleis, af god kvalitet
2 dl piskefløde

Hyldeblomstsukker: Kør 250 g sukker i en blender eller foodprocessor med hyldeblomster og mynte til en findelt sukkermasse. Bland den med det resterende sukker. Fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen ved 75 grader, til sukkeret er tørt. Rør i det undervejs. Lad det køle af, og kom det på lufttætte glas.
Hyldeblomst i tempura: Pisk æg, mel, sukker, bagepulver og salt sammen med en gaffel i en skål. Massen må gerne være klumpet. Pisk danskvand i. Varm olien op i en tykbundet gryde. Den er klar, når det syder om træspidsen på en tændstik. Dyp hyldeblomsterne i tempuraen, og friter dem derefter i den varme olie. De skal blive let gyldne i olien. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og lav imens softicen.
Softice: Lad isen smelte let, og pisk den derefter med fløden til en ensartet softice.
Ved servering: Server tempura-hyldeblomsterne med et drys hyldeblomstsukker og softice.

* Sørg for primært at spise hyldeblomsterne og ikke stænglerne, da for mange stængler godt kan give lidt mavekneb.
** Hyldeblomstsukkeret kan bruges i alverdens desserter med fx stikkelsbær og jordbær. Det kan også bruges i kagedej eller drysses på lys fisk eller en frisk sommersalat.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER