Crab Toast

I USA spiser de mere skaldyr end i Danmark, da det er langt billigere, og de finder tit vej til grillen. Krabben er især en fast spiller til BBQ-fester i syden, hvor den kan tilberedes på mange måder – grillet, kogt eller braiseret. Der bliver typisk ikke gjort meget ved krabben, fordi den er så lækker i sig selv, og det er også tilfældet i crab toasten. Øl er en vigtig del af en rigtig grillfest, og på grund af de stramme alkoholforbud, der tidligere har hersket i USA, bryggede man illegalt øl, som derfor blev serveret i tomme syltetøjsglas, og hvad man ellers havde til rådighed. Traditionen har holdt ved, og i dag får man stadig øl serveret på den måde til grillfester i syden.

4 skiver af det beds-te surdejsbrød, du kan finde
200 g plukket
krabbekød
1 spsk mayo
1 lille skalotteløg, finthakket
1 lille stykke frisk ingefær, fintrevet
½ bdt frisk koriander
Salt og peber
1 citron

Skær 4 tykke skiver af brødet, og grill det på begge sider. Rør krabbekødet med mayo, skalotteløg og ingefær. Anret krabbe-salaten på det grillede brød, og kom rigelig frisk koriander på. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Server med en kvart citron og et stort glas øl.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere