Opskrift til 4 pers.

Panna cotta:
1 vanillestang
½ l piskefløde
4 spsk muscovado-sukker
4 blade husblas

Bagt rabarber:
300 g rabarber, gerne frosne
60 g rørsukker

Ved servering:
8 makroner
1 dl piskefløde
1 tsk lakridspulver

Panna cotta: Flæk vanillestangen, bring langsomt fløden i kog sammen med sukker og vanillestang for svag varme, og lad det simre i 15 min. Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Fisk vanillestangen op, læg den udblødte husblas i fløden, og rør rundt, til husblassen er helt smeltet. Hæld cremen i 4 glas – husk, at der skal være plads til topping – dæk dem til med køkkenfilm, og sæt på køl i minimum 4 timer.
Bagt rabarber: Rens rabarberne, og skær dem – hvis de ikke er frosne – i mindre skiver. Vend dem med rørsukker, og bag dem på bagepapir ved 175 grader i ca. 30 min. Køl dem ned, og de er klar til servering.
Ved servering: Anret rabarber på panna cottaen, og knus makronerne groft med hånden over desserterne. Pisk en let flødeskum med lakridspulver, og top det hele af.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *