Vanilje panna cotta med rabarber, lakridsskum og knust makron

Opskrift til 4 pers.

Panna cotta:
1 vanillestang
½ l piskefløde
4 spsk muscovado-sukker
4 blade husblas

Bagt rabarber:
300 g rabarber, gerne frosne
60 g rørsukker

Ved servering:
8 makroner
1 dl piskefløde
1 tsk lakridspulver

Panna cotta: Flæk vanillestangen, bring langsomt fløden i kog sammen med sukker og vanillestang for svag varme, og lad det simre i 15 min. Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min. Fisk vanillestangen op, læg den udblødte husblas i fløden, og rør rundt, til husblassen er helt smeltet. Hæld cremen i 4 glas – husk, at der skal være plads til topping – dæk dem til med køkkenfilm, og sæt på køl i minimum 4 timer.
Bagt rabarber: Rens rabarberne, og skær dem – hvis de ikke er frosne – i mindre skiver. Vend dem med rørsukker, og bag dem på bagepapir ved 175 grader i ca. 30 min. Køl dem ned, og de er klar til servering.
Ved servering: Anret rabarber på panna cottaen, og knus makronerne groft med hånden over desserterne. Pisk en let flødeskum med lakridspulver, og top det hele af.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER