En vaskeægte sommerklassiker – her piftet ekstra op med både hindbærrene og de gode lakridskammerjunkere. Anissmagen er herlig op mod den syrlige koldskål, så lav endelig rigelige mængder – kammerjunkerne skal nok få ben at gå på. Drys en smule frysetørret hindbærpulver på inden servering, og så er der ikke et øje tørt. En forfriskende og moderne fortolkning af en god, gammeldags klassiker.

Lakridskammerjunker:
500 g hvedemel
100 g sukker, eller rørsukker
1 ½ tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 spsk lakridspulver
175 g koldt smør, i små tern
1 dl koldt mælk
2 æg
1 økocitron, skallen fra

Hindbærkoldskål:
4 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk flormelis
1 vaniljestang,
kornene fra
1 økocitron, skal og saft fra
3 dl ymer
1 l økologisk kærnemælk
250 g friske hindbær
1 dl fløde

Ved servering:
Evt. en smule
frysetørret
hindbærpulver

Lakridskammerjunker: Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og lakridspulver i en skål. Rør det kolde smør i melblandingen med håndmixerens dejkroge, indtil massen er helt ensartet. Tilsæt resten af ingredienserne, og rør dejen sammen, inden den rulles til ruller på ca. 3 cm bredde. Pak dem godt ind i bagepapir, og sæt på køl i 1 times tid. Tænd ovnen på 170 grader, og skær dejen ud i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg dem på en bageplade, og bag kammerjunkerne først 15 min., hvorefter der skrues ned på 60 grader, og kammerjunkerne bager færdig i ca. 50-60 min. Lad dem køle helt af på en rist.
Hindbærkoldskål: Pisk æggeblommer, flormelis, vanilje og citronskal til en tyk og cremet æggesnaps, og vend ymer og kærnemælk i. Blend koldskålen med de friske hindbær, og pisk fløden til blødt skum, og vend også den i. Sæt på køl.
Ved servering: Server den kolde koldskål med et drys frysetørret hindbærpulver og de sprøde kammerjunker til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *