En moderne fortolkning af øllebrød, for det daggamle rugbrød rives og bages med æg, sukker og chokolade til disse intense kagebunde, der får et syrligt modspil fra rabarberkompotten og den milde hvide chokoladecreme. En rigtig dansk sommerlagkage.

Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

6 æg
125 g sukker
50 g mandler, finthakkede
50 g hasselnødder, finthakkede
30 g maltmel
1 spsk kartoffelmel
1 spsk bagepulver
200 g rugbrød, revet
25 g mørk chokolade, revet

Rabarberkompot:
1 bdt rabarber, skåret i fine bidder
200 g rørsukker
2 vanillestænger, kornene af
2 spsk honning

Hvid chokoladecreme:
5 dl fløde
150 g hvid chokolade, hakket

Ved servering:
Evt. rålakrids, revet
Frisk mynte

Rugbrødsbunde: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Vend mandler, hasselnødder, maltmel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en anden skål. Vend rugbrød og chokolade i æggemassen, og vend derefter nøddeblandingen i. Hæld massen i en smurt springform, og bag den i ca. 20-25 min. ved 200 grader.
Rabarberkompot: Vend rabarberne med sukker, vanillekorn og honning, og kom det i et ildfast fad. Bag det i ovnen ved 160 grader i ca. 15 min. Lad rabarberne køle af inden servering.
Hvid chokoladecreme: Kog fløden op i en gryde, og hæld den over chokoladen. Rør det sammen til en ensartet creme, og lad den køle ned i 3 timer. Pisk derefter cremen til skum med en elpisker.
Ved servering: Flæk rugbrødskagen i 4 bunde, og top de 3 af dem med rabarberkompot og hvid chokoladecreme. Læg den sidste bund ovenpå, riv evt. lidt rålakrids over, og server med frisk mynte.

Prøv også Rabarberclafoutis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *