Rugbrødskage med rabarber og hvid chokolade

En moderne fortolkning af øllebrød, for det daggamle rugbrød rives og bages med æg, sukker og chokolade til disse intense kagebunde, der får et syrligt modspil fra rabarberkompotten og den milde hvide chokoladecreme. En rigtig dansk sommerlagkage.

Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

6 æg
125 g sukker
50 g mandler, finthakkede
50 g hasselnødder, finthakkede
30 g maltmel
1 spsk kartoffelmel
1 spsk bagepulver
200 g rugbrød, revet
25 g mørk chokolade, revet

Rabarberkompot:
1 bdt rabarber, skåret i fine bidder
200 g rørsukker
2 vanillestænger, kornene af
2 spsk honning

Hvid chokoladecreme:
5 dl fløde
150 g hvid chokolade, hakket

Ved servering:
Evt. rålakrids, revet
Frisk mynte

Rugbrødsbunde: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål. Vend mandler, hasselnødder, maltmel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en anden skål. Vend rugbrød og chokolade i æggemassen, og vend derefter nøddeblandingen i. Hæld massen i en smurt springform, og bag den i ca. 20-25 min. ved 200 grader.
Rabarberkompot: Vend rabarberne med sukker, vanillekorn og honning, og kom det i et ildfast fad. Bag det i ovnen ved 160 grader i ca. 15 min. Lad rabarberne køle af inden servering.
Hvid chokoladecreme: Kog fløden op i en gryde, og hæld den over chokoladen. Rør det sammen til en ensartet creme, og lad den køle ned i 3 timer. Pisk derefter cremen til skum med en elpisker.
Ved servering: Flæk rugbrødskagen i 4 bunde, og top de 3 af dem med rabarberkompot og hvid chokoladecreme. Læg den sidste bund ovenpå, riv evt. lidt rålakrids over, og server med frisk mynte.

Prøv også Rabarberclafoutis

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER