Sliders med lam, ramsløgsmayo, syltede rødløg og sprøde løgringe

Opskrift til 10 sliders (ca. 4 pers.)

Syltede rødløg:
4 rødløg
1 dl vand
½ dl lagereddike
100 g sukker
1 laurbærblad
5 sorte peberkorn
Atamon

Boller:
25 g gær
1 tsk sukker
1 ²/3 dl vand, lunkent
250 g hvedemel
1 æg
1 tsk salt
1 æg til pensling
Sesamfrø til drys

Ramsløgsmayo:
2-3 blade frisk ramsløg
1 dl rapsolie
2 past. ægge-blommer
1 tsk hvidvinseddike
Salt og peber

Løgringe:
4 løg
2 dl hvedemel
2-3 æg, sammen-piskede
3 dl panko-rasp
1 l rapsolie

Lammebøffer:
800 g hakket lammekød
Olie til stegning
Salt og peber
120 g cheddar eller gruyere

Boller: Opløs gær og sukker i det lunkne vand, og tilsæt mel, æg og salt. Ælt dejen glat i ca. 10 min., og lad den hæve et lunt sted i 30 min. med et fugtigt klæde over. Form små boller – ca. 10 stk. Sæt dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem hæve lidt ekstra i ca. 40 min. Pisk et æg, pensl bollerne, drys med sesamfrø, og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne. Myntemayo: Blend ramsløg med olie i 3-4 min., sigt evt. olien gennem et kaffefilter, og sæt på køl. Pisk æggeblommerne luftige med eddike, og tilsæt langsomt ramsløgsolien under piskning, til mayoen bliver tyk. Smag til med salt og peber.
Syltede rødløg: Pil og halvér rødløgene, og skær dem i mindre bidder. Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn op i en gryde. Skyl et glas med atamon, læg løgene i, og overhæld dem med den kogende lage. Lad dem trække på køl i et døgn.
Løgringe: Pil løgene, og skær dem i skiver. Vend dem i mel, æg og panko. Varm olien op, læg en enkelt løgring i, så du kan se, hvornår olien er klar, dybsteg resten af løgringene gyldne, og læg dem på køkkenrulle.
Lammebøffer: Form bøffer på størrelse med en golfbold, tryk dem let sammen, og steg dem på en glohed pande i olie. Drys med salt og peber, og læg skiver af ost på, som smelter på bøfferne.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER