Gammeldags jordbæris

Jordbæris er ganske enkelt smagen af barndom. Det er jordbær med fløde i skøn forening tilsat masser af ren vanille, så isen bliver helt sortprikket. Det dufter vidunderligt af de små korn, som passer så perfekt med fløden og jordbærrene, og her er en is, der uden tvivl skaber lykke hos folk i alle aldre. Skal det være ekstra lækkert, kan du lige give isen en sidste finish med friske jordbær og en luftig klat flødeskum.

2 dl sødmælk
4 dl piskefløde
1 vanillestang, flækket på tværs
300 g jordbær
150 g sukker
5 æggeblommer2 spsk sukker
Jordbær, skåret i kvarte
1 dl piskefløde, til flødeskum

Varm mælk, fløde og vanillestang op i en gryde til lige under kogepunktet, skrab kornene af stangen, og lad dem trække sammen med stangen i flødeblandingen i en halv time. Læg jordbærrene med et par skefulde vand i en gryde med låg, og lad dem stå over lav varme, til de er optøede. Tilsæt sukkeret, og rør rundt, til det er opløst. Lad kompotten koge let ind. Hæld jordbærkompotten i en skål, og lad den køle til stuetemperatur. Pisk æggeblommerne med sukker, og varm igen fløde-mælkeblandingen op. Hæld den varme væske i en tynd stråle over æggeblommerne, og hæld massen tilbage i gryden. Varm op under lav varme, indtil massen tykner. Lad cremen køle ned til stuetemperatur, og bland derefter med den ligeledes afkølede jordbærkompot. Frys iscremen på en ismaskine efter dennes anvisninger, eller hæld den på en lufttæt beholder, og sæt i fryseren. Rør i isen hver halvanden time, til den er frossen. Server den med skiveskårne jordbær og blød flødeskum.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER