Tapas, snacks eller fingerhapser – kært barn har mange navne, og der er da også noget usnobbet og tilbagelænet afslappet ved at spise med fingrene. Det er blevet trendy, at lægge bestikket til side og nyde lidt uformel finger-food til din drink som fx disse gourmet-dogs fra Foderbrættet i København.
Opskrifter til 4 pers.
Fyld:
2 løg, hakket
2 peberfrugter, hakket
½ bdt basilikum
½ tsk oregano
4 fede hvidløg, finthakkede
Salt og peber
1 ds hakket tomat
1 ds tomatpure
Olivenolie
4 store gode hot dog brød (find opskriften i magasinet)
4 gode krydrede svinepølser
Fyld: Svits løg og peberfrugter gyldne i olivenolie i 5 min., tilsæt hakket frisk basilikum, oregano og hvidløg, og lad det simre i 2 min. Tilsæt tomatpure, tomat, salt og peber, og smag til. Steg pølsen, varm brødet, og anret med det varme fyld oven på.