Gratinerede alliolibrød

Allioli bestod oprindelig kun af hvidløg og olivenolie, men siden har den udviklet sig til en rigtig cremet mayonnaise. Den er ideel sammen med alverdens skaldyr, men som en del af et souffleret brød folder alliolien sig rigtig ud med sin kraftige hvidløgssmag kombineret med det sprøde brød og den milde souffle, og det eneste, den mangler, er et glas velskænket vin.

Prøv også Gazpacho

Allioli:
1 æggeblomme, evt. pasteuriseret
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
½ tsk salt
4 fed hvidløg, knuste
1¼-1½ dl god vegetabilsk olie, evt. mild olivenolie
Friskkværnet hvid peber

Ellers:
4-5 skiver fuldkornsbrød
125 g allioli (se ovenfor)
1 æggehvide, stiftpisket
Lidt spansk paprika, til drys

Allioli: Kom æggeblomme, citronsaft, sennep, salt og hvidløg i en foodprocessor eller blender, og blend det hele tykt. Tilsæt olien, først dråbevis og siden i en tynd stråle, mens der blendes, indtil du har en tyk mayonnaise, der smages til med yderligere citronsaft og krydderier.
Del og rist brødskiverne, og lad dem afkøle. Vend den stiftpiskede æggehvide med allioli, bred massen ud på brødene, og gratiner dem ved 200 grader varmluft i 6-7 min., til de er gyldne. Drys lidt paprika på toppen af brødene, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere