Kornly med hybenrosegele

Den faste og milde Kornly er et resultat af ostemesteren Gert fra Tistrup Mejeris ihærdige søgen i gamle kilder. Her har han fundet en opbevaringsmetode, hvor ostene modner i en kornbunke, og under lagringen suger ostene smag af kornet, og kornet suger fugten ud af ostene. Det giver en fyldig, let syrlig ost, hvis smag er rundet af nødder og nybagt brød, hvilket står rigtig elegant til den parfumerede og sødlige hybenrosegelé.

Prøv også Ost med syltede pærer

1 tsk vinsyre*
½ l hybenrosenblade, godt sammenpressede**
2 spsk geleringsmiddel, fx agar agar
½ kg sukker

Kornly fra Arla Unika, ved servering***

Bring vand og vinsyre i kog. Kom rosenbladene i, og kog det hele under låg i 5 min. Si rosenbladene fra, og giv saften et opkog sammen med geleringsmidlet, der forinden er rørt sammen med lidt af sukkeret. Rør under opkoget. Tag gryden af varmen, og rør sukkeret i. Bring det hele i kog igen, og kog det ½ min. Skum det for urenheder, og hæld det straks på skoldede, rene glas.

*Kan købes i et velassorteret supermarked.
**Kan høstes hele sommeren langs de danske kyster.
*** Kornly kan købes hos mange ostehandlere. Alternativt kan en gammel let indtørret Vesterhavsost serveres, og den kan købes i de fleste supermarkeder

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere