Sådan koger du nye kartofler

At koge nye kartofler er lidt af en kunst, for de bliver let enten udkogte eller lidt for sprøde. Nøglen er at halvere den almindelige kogetid og spæde til med lidt krydderier, som giver en god tyngde til smagen. Så er du godt på vej til at kunne nyde de nye, fantastiske kartofler, når de er allerbedst.

Sådan koger du perfekte nye kartofler

1. Ha’ alle ingredienser klar: Første skridt er at vaske de nye kartofler fri for jord. Kom dem derefter i en gryde med lidt hvidløg, rosmarin (eller timian eller løvstikke, alt efter hvad du har ved hånden), lidt korianderfrø, lidt sorte peberkorn og en god håndfuld salt, for vandet skal være ret saltet.


2. Kog kartoflerne i 10 min.:
Og skum det beskidte, der kommer op til overfladen, af. Tag dem derefter af blusset, og lad dem stå i det varme vand i mindst 10 min. Stik i dem med en kniv eller gaffel for at vurdere, hvornår de er klar, for det afhænger lidt af deres størrelse.

3. Ta’ krydderierne fra: Og slyng kartoflerne i gryden med en skefuld koldt smør og lidt friskhakket løvstikke, og smag til med salt og peber. Spis kartoflerne med det samme, eller brug dem i fx en frikasse.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere