Marengs med bær, flødeskum og is

Helt enkelt og ikke til at slå af banen. Knasende, søde marengs med frisk flødeskum og bær er inkarnationen af dansk sommer, og hvis du havde glemt, hvordan det smager, så indhent det nu. En god skefuld vanilleis fuldender den skønne dessert.

Opskrift til 4 pers.

Marengs:
2 æggehvider
125 g flormelis

½ l piskefløde
500 g blandede bær – friske eller syltede
1 l god vanilleis, gerne hjemmelavet

Marengs: Pisk æggehvider og flormelis til en sej masse. Hæld marengsmassen i en sprøjte- eller frysepose med et hul på størrelse med en tokrone. Sprøjt massen ud i 4 små ’fuglereder’ på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsene i ovnen ved 75 grader i ca. 6 timer. Lad ovndøren stå på klem undervejs.
Ved servering: Pisk fløden til skum. Læg en marengs på hver desserttallerken. Kom en god klat flødeskum oven på. Hæld rigeligt med bær over, og giv en god skefuld vanilleis ved siden af.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER