Lam i ingefær med kikærter og græskar

Ingefær er rigtig gode venner med hvidløg og lammekød, og de mødes i denne ret, hvor lammets fyldige og kraftige smag får fantastisk modspil af det friske i ingefæren. Kikærterne og græskarret gør retten fyldig og cremet, og begge dele suger masser af smag fra de øvrige elementer. Opskrift til 4 pers. 150 g kikærter, […]

Dal med mynte

Dal er en linsesuppe, der spiller en central rolle i mange asiatiske køkkener og ikke mindst i det indiske. Her bliver linserne tilberedt med stærk chili, spidskommen og gurkemeje. Den smager skønt med en god omgang pappadoms. Opskrift til 4-8 pers. 200 g moong dal-linser* ¼ tsk gurkemeje ½ spsk havsalt 2 spsk olivenolie 1/8 […]

Grønkålssalat med rugspelt, chili, hvidløg og citron

Rå grønkål er allerbedst, når det finthakkes, så det lige er til at spise. Her blandes det med stærk chili, syrlig citron og masser af rugspelt, der giver retten en solid bund. Salaten er et måltid i sig selv, men kan også fint serveres til røget fisk, en god svinekotelet eller lufttørret kød som skinke […]

Couscous-salat med spicy lam

Lammet til denne salat bliver vendt i en spicy krydderiblanding, som også smager fantastisk drysset på salater eller rubbet på oksekød eller kylling. Server lammet til den fyldige couscous-salat, der byder på en hilsen fra det mellemøstlige køkken i form af rosiner, pistacienødder, granatæble og mynte – og så lige et dansk indslag af savojkål […]

Paul Cunninghams spicy duck med bok choy

De store andelår skal helst ligge i sin krydrede marinade i to døgn, før de kommer i ovnen. Tre timer skal de have i en stor jerngryde med låg, men så er de også nærmest blevet karamelliserede med en fantastisk smag af lakrids fra stjerneanis og salt, sødt og surt. Marinaden forvandles til en smagseksplosion […]

Makiruller med syltede svampe og sesam

Sushi er efterhånden blevet allemandsspise, og de populære makiruller er ganske enkle at lave derhjemme, og de kan varieres i det uendelige. Her bliver de fyldt med avocado, syltede svampe og sesam, så der både er noget cremet, syrligt, salt og masser af umami, som giver en dyb smag. Opskriften er lavet af kokken Thomas […]

Skinke med rødder og æbler a la River Cottage

I England er skinke en traditionel julespise, og på River Cottage i Sydengland laver kokkene denne ret omkring juletid, men i Danmark kunne retten her med den senneps- og honningglaserede skinke (eller skank) også sagtens egne sig på en hvilken som helst vinterdag. Lækkert er det i hvert fald. Prøv også Porchetta med basilikum, hvidløg […]

Saftigt andebryst på puy-linser med tørret peberrod

Andebrystet er stegt rosa på panden og i ovnen. Det bliver serveret på puy-linser i en smagskraftig mørk sauce på balsamico. Det hele får et frisk løft af den høvlede peberrod, som er tørret natten over i ovnen. Prøv også Grillet and til julemiddagen Opskrift til 4 pers. Tørret peberrod: 1 frisk peberrod Linser:  150 g […]

Hokkaidosuppe med citrongræs og sprøde ingefærrejer

Den runde og fyldige græskarsuppe er et ideelt modspil til de sprøde og krydrede rejer, der er vendt i revet ingefær, koriander og panko (japansk rasp). Suppen er smagt til med citrongræs, som giver den en fin friskhed. Opskrift til 4 pers. Hokkaidosuppe: 2 spsk smør, til stegning 5 skalotteløg, hakkede 2 fed hvidløg, hakkede […]

Flæskesteg med julekrydderier og sprød svær på grill

Kokken Trine Hahnemann tilbereder altid sin flæskesteg på grillen fyldt med masser af julekrydderier og med sprød svær på toppen, der løfter sig over det saftige kød. Hvis du ikke lige har en grill eller foretrækker at tilberede den i ovnen, kan det sagtens lade sig gøre – se tip nedenfor. Lige gyldigt om det […]