Hareryg med rosmarin og hvidløg

Hare er en fantastisk spise, som går fantastisk sammen med svampe, æbler og nødder – perfekt til sensommer og efterår, fortæller kokken Ninna Christensen, som står bag denne ret.

Opskrift til 4 pers.

2 harerygge*
Salt og peber
Olivenolie, til stegning
Ca. 50 g smør, skåret i tynde skiver
4-6 stilke rosmarin eller efter smag
4-6 stilke timian eller efter smag
Ca. 6-8 fed hvidløg eller efter smag, hele og knuste

Rengør hareryggene for grove sener, og afkort ribbenene: Her kan du bruge en kødsav eller -økse, eller bare forsøge med en fjerkræsaks. Herefter er det vigtigt at få fjernet urinstrengen, som sidder langs ribbenene på indersiden af ryggen. Disse vil ellers afgive en temmelig kedelig smag til kødet.
Når ryggene er pænt soigneret, lægges de i et fad, krydres godt med salt og peber. Brun ryggene rigtig godt på begge sider på en varm pande i lidt olivenolie. Læg ryggene tilbage i fadet, og krydr endnu engang med salt og peber. Læg tynde skiver smør hen over ryggen, og læg rosmarin, timian og knuste hele fed hvidløg på ryggene.
Steg ryggene færdige i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min. Tag ryggene ud, hæld smørret i bunden af fadet over ryggene, og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min. Server fx hareryggene med ristede kantareller, kastanjer og æbler stegt med rosmarin.

* Hare kan være lidt svært at opdrive, men spørg efter det hos slagteren, eller bestil det fx på www.raevhede-naturprodukter.dk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER