Ravioli i en lidt stærkere variant med peperoncino, enebær og laurbær.
Opskrift til 4 pers.
Pasta-grundopskrift:
Ca. 400 g mel*
4 æg
Fyld:
500 g græskar, skåret i firkanter
Olivenolie
2 fed hvidløg, finthakkede
1-2 peperoncino**
Bouillon, gerne grøntsagsbouillon
Salt og peber
Ved servering:
Parmesan, i flager
Olivenolie
Rosmarin
Pasta-grundopskrift: Hæld melet ud i en bunke på bordet, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen, og brug en gaffel til at arbejde æggene ind i melet. Brug derefter hænderne til at ælte dejen grundigt sammen, til den er fast, men elastisk. Lad den hvile en halv times tid.
Fyld: Svits græskar i olivenolie sammen med hvidløg og peperoncino i en gryde. Hæld bouillon over, til det dækker, og lad græskarret koge helt ud. Mos græskarret eller purer det med en stavblender, og lad det køle helt af. Smag til med salt og peber.
Ved samling: Rul pastaen ud i baner, og skær den ud i aflange firkanter. Læg en skefyld fyld midt på firkanterne, og fold pastaen over fyldet, så det dækker. Tryk dejen ned omkring fyldet, så det ikke ryger ud under kogning. Skær evt. raviolierne ud som halvmåner. Kog pastaen i saltet vand i 4-5 min., eller til pastaen er blød, men stadig har bid. Hæld vandet fra.
Ved servering: Server raviolierne med flager af parmesan, et par dråber olivenolie og lidt rosmarin.
*Beregn altid 1 æg pr. person, og spæd derefter op med mel undervejs i æltningen, til dejen bliver fast og blank.
**Små tørrede chilier, der kan købes i velassorterede supermarkeder.Sådan gør du