Hummer med blomkålspure og brunet smør

Hummerkød har en brillant sødme og en stor smag, så man behøver ikke så meget for at få stillet trangen. Samtidig behøver hummer ikke det store tilbehør – bare lidt, men godt.

Opskrift til 4 pers.

2 hummere, danske

Blomkålspure:
2 blomkål
1 l sødmælk
1 spsk smør
Salt og peber
Sherryeddike

Brunet smør:
1 pk smør
Soja
50 g hasselnødder, hakkede
50 g valnødder, hakkede
1 bdt dild, finthakket
1 bdt persille, finthakket

Ved servering:
1 spsk smør, til stegning
Salt og peber
Brøndkarse
Valnødder og hasselnødder, finthakkede

Hummeren trin for trin:
1. Slagtning: Sæt en stærk kniv ved krydset oven på hovedet af hummeren. Læg nogle kræfter i, for kniven skal hele vejen igennem hovedet første gang, du skærer. Giv den et ordentligt tryk, og flæk hovedet på hummeren med 1 bevægelse.
2. Kogning: Hvis du har en hummer på ca. 600 gram, hvilket er en ret almindelig kampvægt, skal den koges i ca. 4 min. i usaltet vand, hvis den vel at mærke senere skal svitses på panden. Hvis den skal serveres direkte uden en tur på panden, skal den koge i 7-8 min. i usaltet vand. Spørg evt. fiskehandleren, hvor længe den skal koges.
3. Bræk halen af: Tag fat i halen inde ved kroppen, og tag fat i kroppen med den anden hånd. Bræk skallerne i hver sin retning, så halen løsner sig fra kroppen. Tryk derefter på begge sider af skallen, til den knækker. Der skal bruges godt med kræfter, men uden at smadre selve kødet. Bræk skallen af. Vrik i halen, og bræk forsigtigt halen af, så kødet bliver løsnet.
4. Bræk kløerne af: Tag fat i kloen, drej den hele vejen rundt, og bræk den af. Bræk den lille del af kloen, til den slipper, og træk den forsigtigt ud, så flappen i kloen ryger med ud. Bræk derefter den store del af kloen af. Flæk skallen ved at banke på toppen af den med en kniv. Derefter kan kloen brækkes fra hinanden, og så kan selve kødet tages ud. Brug evt. en saks til at klippe det sidste kød ud af kløerne. Det er oplagt at bruge skallerne fra hale og kløer til at koge en hummerfond. Sidste skridt er at skære halen midt igennem og derefter fjerne tarmstrengen med fingrene. Nu er hummeren klar til at blive spist eller tilberedt på anden vis.
Blomkålspure: Skær blomkålsbuketterne fra stokken, og smid stokken væk. Tag et halvt blomkål fra, del det i små buketter, og gem dem til at pynte retten med, når den skal serveres. Kom resten af de to blomkål i en gryde, og dæk med sødmælk. Kog blomkålen helt mør i mælken. Sigt mælken fra, og gem den i en skål. Blend blomkålen til en fin og glat masse. Spæd evt. til med lidt af den kogte mælk, hvis blenderen har svært ved at blende det. Bland smørret i pureen, og smag til med salt, peber og sherryeddike.
Brunet smør: Kom smørret i en gryde, og brun det, til det er gyldent og får en dejlig nøddeagtig duft og smag. Sigt smørret gennem et kaffefilter eller en fin sigte. Smag smørret til med soja. Tilsæt de hakkede nødder og krydderurter til smørret lige før servering.
Ved servering: Varm en pande op til meget høj varme. Kom hummerstykkerne på, og tag med det samme panden af varmen, og tilsæt 1 spsk smør, som bruser op omkring hummeren. Krydr med salt og peber. Anret hummeren på tallerkener. Hæld brunet smør over, og fordel lidt blomkålspure og de rå blomkålsbuketter på tallerkenen. Pynt med lidt frisk brøndkarse, drys med lidt hakkede nødder, og server.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER