Rosmarin- og parmesankylling med citrondip

En saftig kylling med en sprød panering holder bare! Og når paneringen indeholder parmesan og en håndfuld rosmarin, er der skruet helt op for smagen.

Opskrift til 4 pers.

4-6 kyllingebryster, uden skind og ben, skåret i tynde skiver (der skal blive ca. 6-8 skiver af hvert bryst)

Marinade:
1 ¾ dl yoghurt naturel
1 citron, saften af
1 drys hvid peber

Panering:
Ca. 7 dl rasp, gerne panko*
3-4 stilke rosmarin, hakkede
2 dl parmesan, fintrevet
3 spsk olivenolie
Salt og peber

Dip:
1 ¼ dl yoghurt naturel
3 spsk mayonnaise, gerne hjemmerørt eller en god købemayonnaise
1 citron, økologisk, revet skal og saft af
Salt og peber

Marinade: Bland yoghurt, citronsaft og peber i en skål eller plasticpose, og tilsæt kyllingestrimlerne. Bland det godt, og sæt det på køl i 2-3 timer.
Panering: Bland rasp, rosmarin, parmesan, olivenolie, salt og peber godt sammen i en skål.
Dip: Bland yoghurt, mayonnaise, citronskal og -saft i en skål, og smag til med salt og peber. Stil dippen på køl.
Kom de marinerede kyllingestrimler i et dørslag, og lad marinaden dryppe af. Tag et par strimler op ad gangen, og vend dem i paneringen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 210 grader i 15 min., til strimlerne er letgyldne. Server dem med det samme med dip.

*En japansk rasp, som kan købes hos den japanske købmand.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere