Lammeskanke i rødvin

Pistacieknaset giver både smag og tekstur til disse lammeskanke, som Louisa Lorang har udviklet til MAD&venner.

Opskrift til 4 pers.

4 små lammeskanke (lammebagskanke)
Lidt olie til stegning
1 gulerod, skåret i grove stykker
1 løg, skåret i kvarte
2 laurbærblade
2 stilke bladselleri, skåret i grove stykker
4 dl rødvin
1 ½ liter kalvefond

Pistacieknas:
50 g pistaciekerner
50 g ristede mandler
¼ bundt mynte
2 spsk sesam
Lidt flagesalt

Brun skankerne i en stor, tykbundet gryde. Kom gulerod, løg, laurbærblade og bladselleri i gryden. Tilsæt rødvin, og lad det koge op. Tilsæt kalvefond, sæt låg på, og lad det simre i ca. 1 time under låg, eller til kødet næsten falder af benet.
Tag skankene op, og reducer saucen til, der er ca. halvdelen tilbage. Smag til, og kom skankene tilbage i saucen. Lad det hele koge op. Server lammeskankene med pistacieknas og mos eller ristede kartofler.
Pistacieknas:
Hak pistacier, mandler og mynte, og bland det hele sammen med sesam og salt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere