Classic bread stuffing with herbs

I Danmark farserer vi ofte fjerkræ med fars, mens amerikanerne har en tradition med at fylde dyrene med et krydret brødfyld. Amerikanske Grace og Erin foretrækker dog at tilberede stuffingen ved siden af, for på den måde er de sikre på, at kalkunen hurtigere bliver færdig, og at den er gennemstegt. Det er meget nemt at lave store mængder stuffing, og Erin og Grace er enige om, at det er en af deres yndlingsretter ved thanksgiving-bordet, så de opfordrer til at lave en stor portion og nyde resterne i dagene efter.

Opskrift til 8-10 pers.

700-750 g hvidt brød
1 stor porre, finthakket
1 stor fennikel, finthakket
4 stilke bladselleri, finthakkede
1 stort løg, finthakket
4 spsk olivenolie
Salt og peber
3 fed hvidløg, pressede
80 g persille, finthakket
2 tsk timian, tørret
2 ½ dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
50 g smør

Dagen før: Skær skorperne af brødet, og skær brødet i tern på 1 ½ cm. Fordel brødet på en bageplade, og lad det stå ved stuetemperatur og tørre i 18-24 timer.
På dagen: Steg porre, fennikel, selleri og løg i olivenolie på en pande, til grøntsagerne er møre og gennemsigtige. Smag til med salt og peber, tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Kom grøntsagerne i en skål, og bland med brødtern, persille og timian. Rør bouillon i, tilsæt smør, og bland det hele grundigt. Smag igen til med salt og peber. Fyld blandingen i et smurt ovnfast fad, dæk med stanniol, og bag stuffingen ved 175 grader i 30-40 min. Fjern staniolen, og bag videre i 15 min., eller til toppen er gyldenbrun. Server stuffingen varm.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER