Safranrisotto

Risotto kan varieres i det uendelige – her er den med safran og Prima Donna.

Opskrift til 4 pers.

6 dl kyllingebouillon
Et par safrantråde
40 g smør
1 løg, finthakket
175 g risottoris
¾ dl tør hvidvin
60 g rød Prima Donna, revet
2 spsk olivenolie
3 skiver serranoskinke, hver delt i 3 stykker
12 friske salvieblade
Lidt Prima Donna, i flager, til pynt

Hæld bouillon i en gryde sammen med safran, og kog op. Lad det koge ved svag varme. Smelt smør på en stor pande. Svits løg, og tilsæt ris. Saut?i 2-3 min., til risene er gennemsigtige. Hæld vin i, rør rundt, og lad det koge ved svag varme, indtil væden næsten er absorberet. Tilsæt ca. 1 dl bouillon ad gangen, og rør, til væden er væk, før du hælder mere bouillon i. Fortsæt, til risene er cremede og kogt al dente (det tager ca. 20 min.). Sluk for varmen, og rør revet Prima Donna i. Sæt låget på, og lad risottoen hvile et par min. Steg skinkeskiverne i olivenolie ved høj varme på en pande. Læg dem på et stykke køkkenrulle. Steg derefter salviebladene på panden, til de er sprøde. Anret risottoen på tallerkener, og pynt med de sprøde skiver af skinke, salvieblade og flager af Prima Donna.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere