Marsklam er en specialitet, og man skal ikke gøre meget andet ved det end at stege det fint. Her er en kølle mildt krydret med citron, friske laurbærblade og lidt rosmarin. Opskriften er lavet til MAD&venner af kok og madskribent Katrine Klinken.
Opskrift til 8 pers.
1 stor, god lammekølle
½ dl god ekstra jomfruolivenolie
1 ½ spsk groft salt
Friskkværnet sort peber
2-3 stilke friske laurbærblade på kvist eller tørrede
2 kviste frisk rosmarin
2 citroner, økologiske, skåret i skiver
Tilbehør:
Kun fantasien sætter grænser. Det kunne være salater, kogte eller marinerede grøntsager, brød, kartofler eller fx kornsalater.
Citronstegt lammekølle: Gnid den lækre lammekølle med olie, og krydr godt med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad på en bund af stilke af laurbærblade og rosmarin og citronskiver. Hæld lidt vand i fadet, og sæt det i ovnen ved 225 grader. Brun kødet ca. 20 min., og skru derefter ovnen ned til 150 grader. Steg lammekøllen rosa eller svagt rosa efter smag. Brug et stegetermometer, og steg, til temperaturen er omkring 62-65 grader i midten af stegen. Skal den være gennemstegt, steges til 70 grader. Lad lammekøllen hvile i ca. 20 min., før den skæres i skiver. Skær ca. 3 mm tykke skiver af køllen på langs og parallelt med benet, og skær skiver ind til benet. Skær derefter resten af kødet fra benet, og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.
Server med tilbehør efter eget valg.