Grillet kyllingefilet i serrano fyldt med soltørrede tomater, chili, honning og mandler
Hæv kyllingefileten til nye niveauer – både i smag og tekstur – helt enkelt. Læg et snit i fileten, og fyld den med din favorit-stuffing – her er det hakkede soltørrede tomater, chili, honning og hakkede, ristede mandler. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og det kan også anbefales at fylde kyllingen med gorgonzola […]
Ingefærdampet fisk med knas
Fisk pakket ”en papilotte” i bagepapir er en taknemmelig måde at tilberede på, for det går ultrastærkt, og fisken kan krydres med præcis de krydderurter og grøntsager, der lige er ved hånden. Her er det masser af ingefær, koriander, sesamfrø og soja, som giver et asiatisk præg og en liflig duft, når pakkerne åbnes ved […]
Libanesiske lammedeller med mynte og krydret yoghurt
Hakket lammekød er udbredt i det tyrkiske køkken og i de fleste dele af Mellemøsten, og det er fremragende til frikadeller pga. kødets store aroma og modtagelighed over for masser af krydderier. Her bliver farsen smagt til med et godt drys feta, persille, mynte og spidskommen og serveret med krydret yoghurt og lunt brød. Opskrift […]
Rødkålssalat med marinerede rødløg og blå ost
De marinerede rødløg får en stor sødme frem i løgene, som står rigtig godt til den friske rødkålssmag og den cremede og fremtrædende blå ost. Server salaten med hurtige rudbrødscroutoner, som giver et dejligt knas. Opskrift til 4 pers. Rugbrødscroutoner: ¼ gammelt rugbrød, skåret i ultratynde skiver Lidt olie Marinerede rødløg: 4 rødløg 2 spsk […]
Ølbraiseret svineskank med blomkålspure og rodfrugtchips
Grisen må siges at være nationaldyr nummer et i Danmark. Vi spiser masser af frikadeller, spegepølse og bacon, og flæskestegen er ligefrem en uundværlig del af dansk jul. Grisen bliver dog ikke just anset som hverken trendy eller eksotisk mad – nærmere lidt usexet dansk hverdagsmad, hvilket er ærgerligt. Der er nemlig uanede muligheder for […]
Himmelsk porchetta med krydderurter og sprøde svær
Når alle skal være glade, skal man servere porchetta. Det økologiske svineslag er rullet sammen med friske krydderurter og citronsaft og stegt fire timers tid i ovnen. Når stegen tages ud, dufter hele køkkenet af sprøde svær og krydderurter. Pga. den lange stegetid er kødet super mørt, men ikke tørt, fordi udskæringen er ganske fed. […]
Hvid kartoffelpizza med gedeost, bøffelmozzarella og frisk rosmarin
Minipizzaen er en sikker start på måltidet, og den er stilfuld i sin enkelthed. Tomatsaucen på den klassiske pizza er undladt for at lave en hvid version, hvor der i stedet er brugt mascarpone i bunden – pas på med at bruge for meget, da den vil flyde ud og gøre pizzaen våd i stedt […]
Spaghetti med pesto af mandler og persille
Hurtig og nem pesto, der passer perfekt til de danske sommermåneder. Tre ingredienser, en masse olivenolie og en foodprocesser. Det simple italienske køkken, når det er allerbedst. Og så smager det himmelsk. Opskrift til 4 pers. 1 bdt bredbladet persille 1 dl mandler 1 fed hvidløg ½ l god olivenolie 1 citron, saften af Salt […]
Hvidløgs- og svampesuppe med sprøde tortillaer
Cremet suppe med en dyb smag af svampe og hvidløg. Den serveres med sprødbagte tortillaer, men kan også sagtens serveres med andre slags brød. Opskrift til 4 pers. 25 g smør 15-20 fed hvidløg, grofthakkede 250 g champignon, grofthakkede 1 l bouillon, kalve-, hønse- eller grøntsagsbouillon Salt og peber 1 lille kvist timian eller merian […]
Spaghetti med rejer
Simpel og delikat pastaret med rejer, rucola og hvidvin. Nyd den gerne med et iskoldt glas hvidvin og en fyldig grøn salat til. Opskrift til 4 pers. 400 g spaghetti 1 ¼ dl olivenolie 6 fed hvidløg, skåret i tynde skiver 450 g rå, mellemstore rejer, pillede og rensede 4 spsk bredbladet persille 4 håndfulde […]