2017 bliver året, hvor vi skal spise mere eksotisk og meget gerne mexicansk, lyder det fra trendforskere. Vi siger ja tak og fejrer med denne tykke suppe.

Opskrift til 8 pers.

1 spsk olivenolie
½ lille løg, finthakket
Salt og peber
2 fed hvidløg, pressede
2 tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
3 ds sorte bønner, afdryppede
2 dl vand
4 ½ dl kyllingefond eller bouillon
2 chipotle-chilier*

Ris, til 8 pers., fx basmati eller jasminris
1 bdt koriander, grofthakket
1 lime, saften af

Ved servering:
Avocado, skåret i skiver
Salsa**
Cremefraiche
2-4 lime, skåret i både
Evt. grøn chili, skåret i skiver

Varm olien op i en stor gryde, og steg løgene med en anelse salt og peber over medium varme, til de bliver bløde, ca. 5 min.  Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sekunder under omrøring. Tilsæt chilipulver og spidskommen, og steg videre i 30 sekunder mere. Tilsæt bønner, vand og fond. Bring det hele i kog, og lad det simre i 15-20 min.
Hæld ca. halvdelen af suppen i en blender med chipotle-chilierne, og blend til en næsten jævn suppe. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden, og rør det hele godt sammen. Lad suppen simre over lav varme.
Kog risene. Rør dem luftige med en gaffel, og vend dem med koriander og lidt limesaft efter smag.
Server suppen ved at lægge en god skefuld ris i bunden af skålene, og kom derefter en god skefuld bønnesuppe på toppen. Server med avocado, salsa, cremefraiche, limebåde og evt. lidt frisk grøn chili.

*Chipotle er røget chili, og de fås på dåser hos velassorterede grønthandlere eller fx på chilihouse.dk. Du kan evt. erstatte dem af et par skefulde røget chilipulver. Hvis du ønsker, at retten er meget krydret, kan du tilsætte 3-4 chipotle i stedet for 2.
**Salsa kan købes i alle supermarkeder, men du kan med fordel bruge en god gang hjemmelavet Salsa Roja (find opskriften her på sitet)..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *