Tyk suppe med sorte bønner, røget chili og ris

2017 bliver året, hvor vi skal spise mere eksotisk og meget gerne mexicansk, lyder det fra trendforskere. Vi siger ja tak og fejrer med denne tykke suppe.

Opskrift til 8 pers.

1 spsk olivenolie
½ lille løg, finthakket
Salt og peber
2 fed hvidløg, pressede
2 tsk chilipulver
1 tsk spidskommen
3 ds sorte bønner, afdryppede
2 dl vand
4 ½ dl kyllingefond eller bouillon
2 chipotle-chilier*

Ris, til 8 pers., fx basmati eller jasminris
1 bdt koriander, grofthakket
1 lime, saften af

Ved servering:
Avocado, skåret i skiver
Salsa**
Cremefraiche
2-4 lime, skåret i både
Evt. grøn chili, skåret i skiver

Varm olien op i en stor gryde, og steg løgene med en anelse salt og peber over medium varme, til de bliver bløde, ca. 5 min.  Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sekunder under omrøring. Tilsæt chilipulver og spidskommen, og steg videre i 30 sekunder mere. Tilsæt bønner, vand og fond. Bring det hele i kog, og lad det simre i 15-20 min.
Hæld ca. halvdelen af suppen i en blender med chipotle-chilierne, og blend til en næsten jævn suppe. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden, og rør det hele godt sammen. Lad suppen simre over lav varme.
Kog risene. Rør dem luftige med en gaffel, og vend dem med koriander og lidt limesaft efter smag.
Server suppen ved at lægge en god skefuld ris i bunden af skålene, og kom derefter en god skefuld bønnesuppe på toppen. Server med avocado, salsa, cremefraiche, limebåde og evt. lidt frisk grøn chili.

*Chipotle er røget chili, og de fås på dåser hos velassorterede grønthandlere eller fx på chilihouse.dk. Du kan evt. erstatte dem af et par skefulde røget chilipulver. Hvis du ønsker, at retten er meget krydret, kan du tilsætte 3-4 chipotle i stedet for 2.
**Salsa kan købes i alle supermarkeder, men du kan med fordel bruge en god gang hjemmelavet Salsa Roja (find opskriften her på sitet)..

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER