Stegte sild med sennepsfrø, rapsolie og æblesalat
Friskfangede sild og rapsolie er to ærke-bornholmske ingredienser, og her forenes de i én og samme ret. Den syrlige æblesalat giver et godt modspil til
Friskfangede sild og rapsolie er to ærke-bornholmske ingredienser, og her forenes de i én og samme ret. Den syrlige æblesalat giver et godt modspil til
Lammekølle med sprød skorpe af krydderier og brød med hvidløg og rosmarinkartofler (6-8 personer) Lammekølle på 2-2,5 kg uden nøgleben 2-3 spsk olivenolie Salt 3-4
De fleste fiskemænd ligger i forsommeren inde med røgede rejer, eller også kan du selv ryge dem over grillen, og til formålet må det gerne
Endnu en klassiker med rødder i det franske køkken. Frikasseen giver næsten forårsfornemmelser med små gulerødder, grønne asparges og slikærter til de møre kyllingebryster. Saucen
Kål og kylling svinger smukt i denne suppe med rosenkål, savoykål, der også har selskab af pastinak, persillerod og fine gulerodstern. Perlebyg mætter herligt og
En herligt spicy suppe, som kun tager en halv times tid at tilberede. Den er skønt krydret af rød karrypasta, ingefær, galangarod og koriander –
Der er dømt god nordisk hverdagsmad i denne suppe. Det gode kyllingekød er suppleret af selleri, gulerødder og kartofler til at give suppen en god
Det lækre brystkød er forsigtigt pillet af den kogte kylling og har fået et skud ingefær. Tilbehøret er sprøde minimajs, løg og en god gang
Hvem sagde, at picnic-sæsonen først skydes i gang med forårssolens første stråler? I hvert fald ikke Gorm Wisweh, der bl.a. er berømt for sine pizzaer.
De klare supper i det asiatiske køkken overrasker ofte nordiske smagsløg, fordi de er så smækfulde af smag. Denne udgave er ingen undtagelse. Basissuppen er
En klar favorit fra redaktionen er, når det søde og milde møder det friske og aromatiske, hvilket er tilfældet
Hovedretten serveres oftest som aftenens højdepunkt, og er umiddelbart også den ret, gæsterne husker bedst når de igen vender hjemad ved aftenens afslutning. Derfor er der som regel et stort ønske fra kokken om, at lave en rigtig god hovedret, som forener lækre sammensætninger af smagsoplevelser, så de passer godt sammen.
Ved hovedretten er det en smule vigtigt, at man kender til diverse præferencer hos dem, der skal nyde retten sammen med dig. Er nogle vegetarer, veganere eller måske ikke så glade for torsk? Så er det vigtigt at sammensætte en hovedret, hvor alle kan spise med, om ikke andet så servere noget lækkert tilbehør, fx en stor salat eller en masse kartofler, så man også kan blive mæt af dette.
En klar favorit fra redaktionen er, når det søde og milde møder det friske og aromatiske, hvilket er tilfældet i vores ret med marinerede gulerødder og braiseret nakkefilet. Dette udgør en dejlig hovedret, som både kan laves til middagsgæsterne eller i hverdagen til familien, da den er en meget alsidig ret, som de fleste kan lide.
Nakkefileten skal, i denne opskrift, langtidssteges med appelsin- og citronskal to timer i ovnen, og så skal den serveres med kogte, marinerede gulerødder, som marineres natten over i køleskabet. Det betyder også, at denne ret stort set passer sig selv, i al den tid, den bliver tilberedt, hvilket giver værten god tid til at fokusere på at dække bordet pænt, eller få ordnet de sidste praktiske ting, inden gæsterne ankommer.
Er man til en sand klassiker, kan man med fordel tilberede en rødspætte på panden og servere i makkerskab med syltede tranebær og hjemmerørt remoulade. Havets bedste fladfisk gør som regel et godt indtryk på de, som får fornøjelsen af at spise den, og derfor rammer man som regel pletskud med rødspætte på menuen – en enkel men absolut sublim ret, der også snildt kan omdannes til en sommerret ved at servere friske ærter og persillesovs til.
Har man nogle til bords, der ikke spiser kød, har vi et væld af lækre idéer til vegetariske hovedretter her på siden. Man kan eksempelvis servere en hvid kartoffelpizza med gedeost, bøffelmozzarella og frisk rosmarin som er en yderst lækker hovedret, der mætter godt i maven. I vores opskrift laver man selv dejen, men dette er naturligvis blot én mulighed, man kan også sagtens benytte en færdiglavet dej i stedet. Til topping skærer man en eller flere bagekartofler i skiver, og tilføjer mascarpone, gedeost, bøffelmozzarella, rosmarin, salt og peber.
Hvis man serverer en større festmiddag, der måske både inkluderer forret, hovedret og dessert, er det vigtigt at sørge for, at maden for hele aftenen er spredt ud over de forskellige retter. Serveres der kød, bør man servere omkring 175 gram kød, når man regner benene fra. Dertil bør man servere højst 300 gram kartofler og grøntsager tilsammen, og så sammen med en deciliter sauce pr. person.
Står hovedretten på suppe, bør man højst servere 4,5 deciliter, så gæsterne ikke går alt for mætte til desserten. Det er klart, at det naturligvis er henholdsvis forret og hovedret, der skal sørge for at gæsterne bliver mætte, men der skal jo helst også være plads til desserten efter hovedretten.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Hvad du spiser, den måde du lever på og hele din livsstil har stor indvirkning
Har du majsmel og vand, kan du faktisk lave en af de mest udbredte retter
Er du i gang med at finde på nye aftensmadsretter? Danskerne har det med at
Den traditionelle advokatbranche kan for mange fremstå som intimiderende og kompliceret. Det er ofte relativt