Rosmarinstegt lam med citrussalat

Lam og citrusfrugter passer rigtig godt sammen, for frugterne skærer smukt gennem lammets lidt fede smag og skaber en fin balance. Lammekøllen langtidsbraiseres i ovnen med citronskal, løg og hvidløg og serveres med rosmarinstegte kartofler og en frisk citrussalat med gedeost, rosenpeber og mynte.

Opskrift til 6 pers.

1 helt hvidløg
1 bdt rosmarin
Salt og peber
Olivenolie
2 ½ kg lam, gerne lammeskulder eller -kølle
4 løg, halverede
2 kg kartofler, gerne små, rengjorte

Citrussalat:
1 grapefrugt, skåret i skiver
2 appelsiner, skåret i skiver
Frisk gedeost
Rosenpeber
Frisk mynte

Evt. ribsgelé

Knus 5 fed hvidløg i en morter med ca. halvdelen af rosmarinen. Bland det med godt med salt og peber, og rør det op med olivenolie. Skær 10 små revner i lammet, og gnid hele lammet ind i hvidløgsolien. Fordel løgene i et ildfast fad, der størrelsesmæssigt passer lige præcis med lammets størrelse. Læg lammet oven på. Hæld ½ dl vand ved, og dæk fadet med folie. Bag det i ovnen ved 170 grader i 3 timer. Tag derefter folien af, hæld fedtet fra, og tilsæt ca. 2 dl vand til fadet. Sæt det tilbage i ovnen, og giv det 1 time mere, eller indtil kødet falder fra benet. Tilsæt ekstra vand, hvis det steger tørt. Kog i mellemtiden kartofler i godt saltet vand i ca. 15 min., og kom dem i et ovnfast fad sammen med lidt ekstra olie, resten af rosmarinen, resten af hvidløgsfeddene, salt og peber. Stil det i ovnen den sidste halve time af lammets stegetid.
Citrussalat: Bland alle ingredienser til salaten.
Tag lammet ud af ovnen, og lad det hvile. Kom lidt vand i det ovnfaste fad for at frigøre juicen fra lammet, og kom det derefter i en gryde. Varm det igennem, og smag til med salt og evt. lidt ribsgelé. Server lammet med kartofler, citrussalat og sauce.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere