Lam og citrusfrugter passer rigtig godt sammen, for frugterne skærer smukt gennem lammets lidt fede smag og skaber en fin balance. Lammekøllen langtidsbraiseres i ovnen med citronskal, løg og hvidløg og serveres med rosmarinstegte kartofler og en frisk citrussalat med gedeost, rosenpeber og mynte.

Opskrift til 6 pers.

1 helt hvidløg
1 bdt rosmarin
Salt og peber
Olivenolie
2 ½ kg lam, gerne lammeskulder eller -kølle
4 løg, halverede
2 kg kartofler, gerne små, rengjorte

Citrussalat:
1 grapefrugt, skåret i skiver
2 appelsiner, skåret i skiver
Frisk gedeost
Rosenpeber
Frisk mynte

Evt. ribsgelé

Knus 5 fed hvidløg i en morter med ca. halvdelen af rosmarinen. Bland det med godt med salt og peber, og rør det op med olivenolie. Skær 10 små revner i lammet, og gnid hele lammet ind i hvidløgsolien. Fordel løgene i et ildfast fad, der størrelsesmæssigt passer lige præcis med lammets størrelse. Læg lammet oven på. Hæld ½ dl vand ved, og dæk fadet med folie. Bag det i ovnen ved 170 grader i 3 timer. Tag derefter folien af, hæld fedtet fra, og tilsæt ca. 2 dl vand til fadet. Sæt det tilbage i ovnen, og giv det 1 time mere, eller indtil kødet falder fra benet. Tilsæt ekstra vand, hvis det steger tørt. Kog i mellemtiden kartofler i godt saltet vand i ca. 15 min., og kom dem i et ovnfast fad sammen med lidt ekstra olie, resten af rosmarinen, resten af hvidløgsfeddene, salt og peber. Stil det i ovnen den sidste halve time af lammets stegetid.
Citrussalat: Bland alle ingredienser til salaten.
Tag lammet ud af ovnen, og lad det hvile. Kom lidt vand i det ovnfaste fad for at frigøre juicen fra lammet, og kom det derefter i en gryde. Varm det igennem, og smag til med salt og evt. lidt ribsgelé. Server lammet med kartofler, citrussalat og sauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *