Ristet polenta med ost

Polenta er godt til langtidsstegt kød i stedet for kartofler, for det suger kødsaften. Det er også godt som rigtig herremad, for det mætter!

Opskrift til 4 pers.

Polenta:
7 ½ dl vand
1 tsk salt
ca. 2 dl majsmel

Ved servering:
Olivenolie, til stegning
Ost, gerne stracchino* eller flødeost
Evt. parmaskinke
Pynt som røde peberkorn og bredbladet persille

Polenta: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt saltet, og pisk derefter majsgrynene lidt efter lidt ind i vandet. Skru ned for varmen, og kog, til massen tykner, og majsgrynene er møre. Det tager ca. 15 min. Sluk for varmen, og tilsæt smørret, til det smelter. Rør massen sammen, hæld den i en rugbrødsform, der er foret med film. Lad polentaen køle af.
Ved servering: Skær polentaen ud i tynde skiver, og steg dem i olivenolie. Server dem varme med en skefuld flødeost og pyntet med fx parmaskinke, røde peberkorn og bredbladet persille.

*En italiensk flødeost fra Lombardiet, som er meget cremet og tyk i konsistensen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere