Polenta er godt til langtidsstegt kød i stedet for kartofler, for det suger kødsaften. Det er også godt som rigtig herremad, for det mætter!
Opskrift til 4 pers.
Polenta:
7 ½ dl vand
1 tsk salt
ca. 2 dl majsmel
Ved servering:
Olivenolie, til stegning
Ost, gerne stracchino* eller flødeost
Evt. parmaskinke
Pynt som røde peberkorn og bredbladet persille
Polenta: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt saltet, og pisk derefter majsgrynene lidt efter lidt ind i vandet. Skru ned for varmen, og kog, til massen tykner, og majsgrynene er møre. Det tager ca. 15 min. Sluk for varmen, og tilsæt smørret, til det smelter. Rør massen sammen, hæld den i en rugbrødsform, der er foret med film. Lad polentaen køle af.
Ved servering: Skær polentaen ud i tynde skiver, og steg dem i olivenolie. Server dem varme med en skefuld flødeost og pyntet med fx parmaskinke, røde peberkorn og bredbladet persille.
*En italiensk flødeost fra Lombardiet, som er meget cremet og tyk i konsistensen.