Disse popcakes, kagekugler på pind, er opfundet af den amerikanske blogger Angie Dudley, også kendt som Bakerella. Det skete ved et tilfælde, da et eksperiment mislykkedes, og hun stod med kage, der kunne trilles til kugler, dyppes i lyserød chokolade og stikkes på en pind. En kæmpe kagetrend var født.

Opskrift på 15 popcakes

30 g mel
25 g usødet kakao
1 tsk vanillesukker
½ tsk bagepulver
2 æg
1 dl sukker
50 g smør, smeltet
½ dl mælk

80 g peanutbutter eller frosting
100 g chokolade, til overtræk
Pinde til popcakes*
Krymmel, slik eller andet til pynt

Prøv også Snickers Cupcakes

Bland mel, kakao, vanillesukker og bagepulver. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker i en anden skål. Pisk de tørre ingredienser i de våde, og rør smør og mælk i kagedejen. Pisk til en ensartet dej. Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen i ca. 30 min. ved 180 grader. Lad kagen afkøle helt.
Smuldr kagen til små krummer, og rør peanutbutter eller frosting i til en sammenhængende masse. Tril kugler af dejen. Smelt lidt af chokoladen, og dyp spidsen af pinden i chokoladen, sæt derefter kuglen fast på pinden, og lad dem stivne i køleskabet i 30 min. Smelt resten af chokoladen over et vandbad, og dyp kuglerne i den. Lad ekstra chokolade dryppe af, inden pinden sættes i en skål med sukker, oasis eller flamingo. Når chokoladen har sat sig, efter ca. 30 sekunder, kan kuglen pyntes. Stil kagerne på køl, til de skal spises.

* Kan fås i specialbutikker eller fx på kagekompagniet.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *