Engelske ingefærkager

Det bliver ikke ordentlig jul hjemme hos madstylisten Vibeke Lehn uden kagedåser fulde af hendes salige mosters, Kirsten Hüttemeiers, ingefærkager. Det er herlige kager, som er rundhåndet krydret med ingefær. De passer perfekt til te, kaffe, gløgg og varme toddyer.

Opskrift til ca. 75 stk.

250 g mel
1-2 spsk ingefær, stødt, efter smag
2 tsk natron
200 g smør
250 g sukker
2 spsk sirup
1 æggeblomme

Prøv også Ingefær-cookies

Bland mel, ingefær og natron i en skål, og hak smørret ud i den krydrede melblanding. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen.
Del dejen i 2-3 portioner, og tril hver af dem til en rulle med en diameter på størrelse med en fem-krone.
Pak dejrullerne ind i køkkenfilm, og læg dem koldt til næste dag, eller til når du ønsker at bage kagerne*.
Skær kagedejen i knap ½ cm tykke skiver, og læg dem på en plade med bagepapir. Lad der være lidt afstand mellem kagerne, da de flyder en smule ud under bagningen. Bag kagerne gyldne og sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-7 min., og lad dem afkøle lidt på pladen, før de flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles helt, inden de lægges i kagedåse.

* Dejrullerne kan ligge mindst 1 uge i køleskabet, og kagerne kan bages, efterhånden som der er behov for dem. Dejen kan også fryses.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER