Æblebrunsviger

En virkelig lækker variation af den klassiske brunsviger med et syrligt strejf af friske æbler og med masser af karamelagtig sødme fra muscovadosukker.

Opskrift til 4 pers.

25 g gær
1 ½ dl mælk
2 tsk sukker
250 g mel
½ tsk kardemomme
75 g blødt smør
75 g smør
75 g muscovadosukker*
2 æbler
1 håndfuld hakkede mandler

Prøv også Brunsviger med rigelig remonce

Rør gæren ud i lunken mælk, og tilsæt sukker, mel, kardemomme og blødt smør. Rør det hele til en fast dej, rul den ud i en smurt bradepande, og lad den hæve i en halv times tid. Tænd for ovnen på 180 grader, mens dejen hæver, og start på den vigtige glasur. Smelt smør i en gryde, og tilsæt sukker. Sluk så for varmen, og rør sukker og smør godt sammen. Skær æblerne i tynde både, og hak mandlerne. Når dejen er færdig med at hæve, laver du nogle små fordybninger med en spiseske godt fordelt over hele dejen. Fordel æblerne og mandlerne rundt på dejen, og hæld glasuren ud over det hele. Bag brunsvigeren i ovnen i 30-40 min., og server den nybagt med et stort glas koldt mælk til. Man kan bruge pærer eller blommer i stedet for æbler.

* Muscovadosukker er uraffineret rørsukker (fra Mauritius). Alternativt kan brun farin bruges.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere