Biscotti med citrus og rosmarin

Disse ekstra-sprøde, italienske kager er lidt af en tilsnigelse i julekage-repertoiret, men som andre af julens småkager er de dejligt krydrede af citrusskal, rosmarin og masser af nødder, og de passer i mange sammenhænge, også på jule-kagebordet.

Opskrift på ca. 40  småkager i str. L eller ca. 75 i alm. str.

500 g hvedemel
500 g lyst rørsukker
2 tsk bagepulver
1 spsk tørret rosmarin, kan udelades
4 æg, str. M
200 g mandler, smuttede og ristede
100 g hasselnøddekerner, ristede og afskallede
2 appelsiner, økologiske, reven skal af
2 citroner, økologiske, reven skal af

Pensling:
1 æg, sammenpisket

Prøv også Brunkager i sjove former

Bland mel, rørsukker, bagepulver og rosmarin i en skål. Tilsæt æggene, og bland det hele godt. Ælt mandler og hasselnødder i dejen til sidst. Form dejen til lange stænger, ca. 6 cm brede og ca. 2 cm høje (hvis det skal være biscotti i str. L. Hvis du ønsker biscotti i alm. str., skal stængerne være 5 cm brede og 2 cm høje). Læg stængerne på plader beklædt med bagepapir. Pensl dem med æg, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20 min.
Lad stængerne afkøle lidt, inden de skæres i ca. 1 ½ cm tykke skiver på skrå (hvis du laver dem i alm. str., skal de skæres ud i 1 cm tykke skiver), og bag dem derefter endnu en gang i ca. 20 min. ved 150 grader, til de er hårde og sprøde. Lad kagerne afkøle helt, før de lægges i kasser.

Prøv også Ingefær-cookies

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER