Morten Heibergs 3 slags kransekage

Ingredienser

Kransekagemasse:
1 kg marcipan
330 g sukker
100 g æggehvider

Kransekage med rålakrids (ca. 30 stk.):
443 g kransekagemasse
4 tsk rålakrids

Kransekage med macha-te (ca. 30 stk.):
443 g kransekagemasse
2 tsk japansk grøn macha-te

Kransekage med appelsin (ca. 30 stk.):
443 g kransekagemasse
2 usprøjtede appelsiner, reven skal af

Glasur:
170 g flormelis
3 past. æggehvider
Nogle få dråber eddike

Kransekage: Del marcipan i mindre stykker, og kom det i en rørmaskine. Rør sukker og æggehvider sammen i en skål. Sæt den over et varmt vandbad, og rør rundt en gang imellem. Sørg for, at vandbadet ikke er varmere end 40 grader. Det meste af sukkeret skal være opløst. Hæld massen over marcipanen under omrøring. Blandingen er færdig, når den er samlet. Kom kransekagemassen i en beholder, og stil den i køleskabet i nogle timer eller natten over, så den kan køle af og sætte sig.
3 forskellige slags: Bland den nævnte mængde kransekagemasse med de forskellige smagstilsætninger, og form massen til små stykker a ca. 14 gram. Bag stykkerne gyldenbrune i en forvarmet ovn ved 190 grader. Vær opmærksom på den enkelte ovn og dens undervarme. Bag evt. på to bageplader på samme tid.
Glasur: Sigt flormelis, og pisk æggehviderne i lidt ad gangen, indtil konsistensen er sprøjtbar – ikke for fast og heller ikke for flydende. Tilsæt eddike. Fordel glasuren i en lille papirkorne, klip hul, og lav mønster på de kølede stykker.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER