Blåbærmuffins med kærnemælk

Opskrift på blåbærmuffins med kærnemælk

Blåbærmuffins er en all time amerikansk favorit, og i denne version får de et lille syrligt hint af kærnemælk. Muffinsene er bløde, søde og dejligt nemme at bage. Er du ikke vild med blåbær, kan disse muffins sagtens laves med fx ribs, brombær eller hindbær i stedet.

Opskrift på 12 blåbærmuffins

100 g smør, blødt
140 g sukker
2 æg
2 ½ dl kærnemælk
2 tsk vanillesukker
280 g mel
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk bagepulver

1 knsp muskatnød, revet
150-180 g frosne blåbær

Prøv også fx disse Chokolademuffins med dobbelt chokolade

Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker.
Pisk æg, kærnemælk og vanille i.
Bland mel, salt, natron, bagepulver og muskat i en anden skål.
Rør de våde ingredienser med de tørre, til melet forsvinder.
Vend hurtigt bærrene i dejen, og fyld dejen op til kanten af 12 muffins-papirforme, der er sat på en bageplade eller allerhelst i en muffinsform af metal.
Bag muffinsene i 20 min. ved 185 grader, og lad dem køle lidt af inden servering.

Prøv også Brombær- og blåbærcupcakes med brombærglasur

TIP. Du kan med fordel tilsætte lidt hakket hvid chokolade til dejen, hvilket giver et lækkert knas, når muffinsene er kølet af.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere