Whoopie pies med hvid chokolade, passionsfrugt og lakrids

Whoopie pies tog først USA og siden resten af den kageglade verden med storm for nogle år siden med deres fantastisk kombination af cupcake og macarons. Imellem lagene af cookies (der ligner en stor macarons) gemmer sig et lifligt lag af cupcakefrosting, som kan smagssættes lige efter dine smagsløg.

Opskrift på ca. 10 whoopie pies

50 g smør, blødt
60 g sukker
175 g mel
1 tsk vanillesukker
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 æg
½ dl piskefløde
50 g hvid chokolade, hakket

Passionsfrugt-lakridscreme:
150 g flormelis
75 g Philadelphia-ost
1 passionsfrugt
½ tsk lakridspulver

Prøv fx også Mini donuts med honning- og chokoladeglaze

Pisk smør og sukker til en cremet konsistens. Rør mel, vanillesukker, bagepulver og natron sammen, og pisk de tørre ingredienser i smør-sukkerblandingen. Pisk æg og fløde i dejen, og pisk til en ensartet konsistens. Rør den hvide chokolade i dejen. Tril ca. 20 kugler af dejen, og tryk dem flade. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne ca. 10 min. ved 175 grader, og lad dem køle helt af.
Passionsfrugt-lakridscreme: Pisk alle ingredienser sammen, og pisk evt. mere flormelis i, hvis cremen er for flydende. Smag evt. til med ekstra lakridspulver. Læg kagerne sammen to og to med cremen i midten, og spis dem med det samme.

 

 

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER