Whoopie pies tog først USA og siden resten af den kageglade verden med storm for nogle år siden med deres fantastisk kombination af cupcake og macarons. Imellem lagene af cookies (der ligner en stor macarons) gemmer sig et lifligt lag af cupcakefrosting, som kan smagssættes lige efter dine smagsløg.
Opskrift på ca. 10 whoopie pies
50 g smør, blødt
60 g sukker
175 g mel
1 tsk vanillesukker
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 æg
½ dl piskefløde
50 g hvid chokolade, hakket
Passionsfrugt-lakridscreme:
150 g flormelis
75 g Philadelphia-ost
1 passionsfrugt
½ tsk lakridspulver
Prøv fx også Mini donuts med honning- og chokoladeglaze
Pisk smør og sukker til en cremet konsistens. Rør mel, vanillesukker, bagepulver og natron sammen, og pisk de tørre ingredienser i smør-sukkerblandingen. Pisk æg og fløde i dejen, og pisk til en ensartet konsistens. Rør den hvide chokolade i dejen. Tril ca. 20 kugler af dejen, og tryk dem flade. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne ca. 10 min. ved 175 grader, og lad dem køle helt af.
Passionsfrugt-lakridscreme: Pisk alle ingredienser sammen, og pisk evt. mere flormelis i, hvis cremen er for flydende. Smag evt. til med ekstra lakridspulver. Læg kagerne sammen to og to med cremen i midten, og spis dem med det samme.