Mini-mazariner med Alpaco-chokoladecreme

Disse mini-mazariner med et lifligt fyld af chokoladecreme er kreeret af dessertkunstneren Nikolaos Strangas, og de er relativt simple at lave selv.

Opskrift til ca. 30 stk.

Mazariner:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør, skåret i små tern
100 g æg
35 g mel

Alpaco chokoladecreme:
250 g fløde
250 g mælk
100 g æggeblommer
50 g rørsukker
220 g Valrhona Alpaco-chokolade, smeltet

Mazariner: Rør sukker og marcipan sammen, tilsæt smørret, og rør blandingen til en ensartet masse. Rør æg i dejen og derefter mel. Fordel dejen i små silikoneforme, og bag mazarinerne ved 160 grader i ca. 15 min.
Alpaco chokolade-creme: Pisk fløde, mælk, æggeblommer og sukker sammen i en tykbundet gryde, og varm cremen op under piskning til 83 grader. Vej 500 g creme af, og hæld den varme creme i den smeltede chokolade lidt efter lidt, mens du rører med en gummi-spatel for at lave en emulsion a la mayonnaise. Bliv ikke slået ud, hvis massen skiller i begyndelsen, men fortsæt med at hælde og røre, til du har en skinnende og elastisk creme. Giv cremen en tur med stavblenderen for at gøre konsistensen perfekt. Afkøl cremen, og fyld den i mazarinerne med en sprøjtepose. Pynt mini-mazarinerne efter ønske.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere