Perfekte brownies – med et hint af kaffe

Intet slår en klassisk brownie med den intense, dybe smag af chokolade. I denne opskrift er der både smeltet chokolade i dejen og hele stykker af chokolade, der giver den bløde kage et fint knas. Brownien er smagt til med lidt kaffe, som giver kagen en lidt dybere smag, men er du ikke så meget til kaffe, kan det fint udelades.

Opskrift på 1 brownie eller ca. 20 stykker

285 g chokolade 70 %
115 g smør
6 æg
1 tsk vanillesukker
450 g brun farin
1 ½ tsk instant espresso-pulver, kan udelades
160 g mel
1 spsk bagepulver
1 tsk salt
230 g chokolade, hakket

Prøv fx også Double chocolate muffins

Smelt de 285 g chokolade over et vandbad med smør, og lad blandingen afkøle. Pisk æggene sammen, og pisk vanillesukker, brun farin og espressopulver i blandingen. Tilsæt den afkølede smør-chokoladeblanding, og pisk til en ensartet konsistens. Rør mel, bagepulver og salt i dejen, til der ikke kan ses mere mel, og vend den hakkede chokolade i dejen. Fyld dejen i en smurt form, og bag kagen i ca. 30 min. ved 150 grader. Den må endelig ikke få for meget, så tjek til den ofte, bag hellere kagen lidt for lidt end lidt for meget.

Prøv også Påskekage med chokolade og hasselnødder

Se Martha Stewarts guide til de perfekte brownies her

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER