Intet slår en klassisk brownie med den intense, dybe smag af chokolade. I denne opskrift er der både smeltet chokolade i dejen og hele stykker af chokolade, der giver den bløde kage et fint knas. Brownien er smagt til med lidt kaffe, som giver kagen en lidt dybere smag, men er du ikke så meget til kaffe, kan det fint udelades.
Opskrift på 1 brownie eller ca. 20 stykker
285 g chokolade 70 %
115 g smør
6 æg
1 tsk vanillesukker
450 g brun farin
1 ½ tsk instant espresso-pulver, kan udelades
160 g mel
1 spsk bagepulver
1 tsk salt
230 g chokolade, hakket
Prøv fx også Double chocolate muffins
Smelt de 285 g chokolade over et vandbad med smør, og lad blandingen afkøle. Pisk æggene sammen, og pisk vanillesukker, brun farin og espressopulver i blandingen. Tilsæt den afkølede smør-chokoladeblanding, og pisk til en ensartet konsistens. Rør mel, bagepulver og salt i dejen, til der ikke kan ses mere mel, og vend den hakkede chokolade i dejen. Fyld dejen i en smurt form, og bag kagen i ca. 30 min. ved 150 grader. Den må endelig ikke få for meget, så tjek til den ofte, bag hellere kagen lidt for lidt end lidt for meget.
Prøv også Påskekage med chokolade og hasselnødder