Pebernødder – Black & White

Hjemmelavede pebernødder smager nu engang bare mange gange bedre, end dem man køber, og så er de nemme at lave. Disse er lavet med rigtig peber, der smager igennem – juster mængden, hvis de også skal spises af børn! Og så er de som en lille finurlighed dyppet i lys og mørk chokolade, hvis bløde og milde smag passer forbløffende godt til de spicy pebernødder.

Opskrift på ca. 75 stk.

125 g smør
125 g sukker
½ æg
200-225 g hvedemel
2-3 tsk sort eller hvid peber, evt. peberblanding, groftknust
1 tsk kardemomme, stødt
1 tsk kanel, stødt
1 tsk natron

Overtræk:
100 g hvid chokolade
100 g lys eller mørk chokolade

Prøv også Gammeldags pebernødder

Rør smør, sukker og æg sammen i en skål. Bland mel, krydderier og natron i en anden skål, og sigt melet i dejen, der æltes sammen og trilles til kugler på størrelse med hasselnødder.
Læg pebernødderne på plader beklædt med bagepapir, og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-8 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist, og vend dem i henholdsvis hvid og mørk smeltet chokolade*. Lad chokoladen stivne helt, før kagerne gemmes væk.

*Er der chokolade tilovers, så vend lidt rosiner, gojibær, nødder eller cornflakes i den overskydende chokolade. Det er dejlig og nem konfekt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER