Hjemmelavede pebernødder smager nu engang bare mange gange bedre, end dem man køber, og så er de nemme at lave. Disse er lavet med rigtig peber, der smager igennem – juster mængden, hvis de også skal spises af børn! Og så er de som en lille finurlighed dyppet i lys og mørk chokolade, hvis bløde og milde smag passer forbløffende godt til de spicy pebernødder.
Opskrift på ca. 75 stk.
125 g smør
125 g sukker
½ æg
200-225 g hvedemel
2-3 tsk sort eller hvid peber, evt. peberblanding, groftknust
1 tsk kardemomme, stødt
1 tsk kanel, stødt
1 tsk natron
Overtræk:
100 g hvid chokolade
100 g lys eller mørk chokolade
Prøv også Gammeldags pebernødder
Rør smør, sukker og æg sammen i en skål. Bland mel, krydderier og natron i en anden skål, og sigt melet i dejen, der æltes sammen og trilles til kugler på størrelse med hasselnødder.
Læg pebernødderne på plader beklædt med bagepapir, og bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200 grader i 6-8 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist, og vend dem i henholdsvis hvid og mørk smeltet chokolade*. Lad chokoladen stivne helt, før kagerne gemmes væk.
*Er der chokolade tilovers, så vend lidt rosiner, gojibær, nødder eller cornflakes i den overskydende chokolade. Det er dejlig og nem konfekt.