Mini-madeleines med kirsebær og blåbær

Den franske forfatter Proust udødeliggjorde den lille sandkage med den karakteristiske strandskals-form under en sensuel beskrivelse i romanen ”På sporet af den tabte tid” fra begyndelsen af 1900-tallet, og siden har de små madeleines været kendt over det meste af verden. Her i en version med friske kirsebær og blåbær – versioner, som Proust sandsynligvis ville have fundet ganske inspirerende, om ikke andet så pga. smagen og de runde, saftige bær!

Opskrift til ca. 50 stk.

170 g smør
2 ½ dl sukker
4 æg
1 vanillestang, kornene af
1 citron, økologisk, revet skal af
3 ¾ dl mel
1 knsp salt
Smør, til formene
50 blandede kirsebær og blåbær

Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Pisk sukker og æg sammen i en skål til en luftig masse, og pisk vanillekorn og citronskal i. Vend mel og salt i til ensartet masse, men undgå at røre for meget. Rør smørret i til en tyk dej, og lad den stå på køl i et par timer eller gerne natten over. Smør mini-madeleineformene, og fyld dem ca. 2/3 op. Læg et kirsebær i hver form, og sæt dem i ovnen ved 220 grader i 10-12 min., til de er gyldne.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere