Disse cupcakes er lavet ud fra princippet: mere af det hele! Ud over chokolade er der også gang i karamelsauce, peanutbutterfrosting og så liiiige en snickers på toppen. Det er amerikansk, så det driver, og smagen sidder lige i skabet.
Opskrift på 12 cupcakes med chokolade og Snickers
40 g smør, blødt
100 g mel
140 g sukker
20 g usødet kakao
1 ½ tsk bagepulver
Lidt salt
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk vaniljesukker
50 g mørk chokolade 70 %, hakket
Peanutbutter-frosting:
60 g smør, meget blødt
70 g peanutbutter
1 tsk vaniljesukker
200 g flormelis
1 spsk mælk
Karamelsauce:
150 g sukker
½ dl vand
40 g smør
1 dl fløde
Snickers
Usaltede peanuts
Prøv også Blåbærmuffins med kærnemælk
Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elpisker, til alle ingredienser er blandet grundigt sammen. Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål, og pisk de to skåles indhold sammen til en ensartet konsistens. Vend chokolade i dejen. Put 12 papirsforme i en metalmuffinform (eller brug to forme pr. cupcake, så holder de bedre den fine runde form), og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag kagerne i 20-25 min. ved 170 grader, og lad cupcakesene køle helt af, inden de får frosting på.
Peanutbutter-frosting: Pisk alle ingredienserne sammen, og pisk evt. lidt mere flormelis i, hvis frostingen er for flydende. Smag den evt. til med lidt ekstra salt, hvis den er for sød.
Karamelsauce: Varm sukker og vand i en tykbundet gryde over medium varme. Rør i sukkeret, til det opløses. Stop med at røre i blandingen, når den koger, og lad den boble, til den bliver gyldenbrun og karamelfarvet. Tilsæt smørret, og pisk. Fjern gryden fra varmen. Hæld fløden i blandingen efter 3 sekunder. Det får massen til at boble op, så pisk den til en ensartet konsistens.
Ved servering: Dekorer kagerne med frosting, pynt med stykker af Snickers og peanuts, og dryp med karamelsaucen.
Prøv også Chokolademuffins med “Spejlæg”