Cupcakes med chokolade og Snickers

Cupcakes med chokolade og Snickers

Disse cupcakes er lavet ud fra princippet: mere af det hele! Ud over chokolade er der også gang i karamelsauce, peanutbutterfrosting og så liiiige en snickers på toppen. Det er amerikansk, så det driver, og smagen sidder lige i skabet.

Opskrift på 12 cupcakes med chokolade og Snickers

40 g smør, blødt
100 g mel
140 g sukker
20 g usødet kakao
1 ½ tsk bagepulver
Lidt salt
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk vaniljesukker
50 g mørk chokolade 70 %, hakket

Peanutbutter-frosting:
60 g smør, meget blødt
70 g peanutbutter
1 tsk vaniljesukker
200 g flormelis
1 spsk mælk

Karamelsauce:
150 g sukker
½ dl vand
40 g smør
1 dl fløde

Snickers
Usaltede peanuts

Prøv også Blåbærmuffins med kærnemælk

Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elpisker, til alle ingredienser er blandet grundigt sammen. 
Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål, og pisk de to skåles indhold sammen til en ensartet konsistens. Vend chokolade i dejen. 
Put 12 papirsforme i en metalmuffinform (eller brug to forme pr. cupcake, så holder de bedre den fine runde form), og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag kagerne i 20-25 min. ved 170 grader, og lad cupcakesene køle helt af, inden de får frosting på.

Peanutbutter-frosting: Pisk alle ingredienserne sammen, og pisk evt. lidt mere flormelis i, hvis frostingen er for flydende. Smag den evt. til med lidt ekstra salt, hvis den er for sød.

Karamelsauce: Varm sukker og vand i en tykbundet gryde over medium varme. Rør i sukkeret, til det opløses. Stop med at røre i blandingen, når den koger, og lad den boble, til den bliver gyldenbrun og karamelfarvet. Tilsæt smørret, og pisk. Fjern gryden fra varmen. Hæld fløden i blandingen efter 3 sekunder. Det får massen til at boble op, så pisk den til en ensartet konsistens.

Ved servering: Dekorer kagerne med frosting, pynt med stykker af Snickers og peanuts, og dryp med karamelsaucen.

Prøv også Chokolademuffins med “Spejlæg”

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere