Tung, sød og ualmindeligt lækker er denne klassiske frugtkage med tørret frugt og cocktailbær. Der er også masser af citron- og appelsinskal i, og det er vigtigt at lade kagen stå et døgn eller to, når den er bagt, så citrussmagen rigtigt kan trække ud i kagen. Man skal ikke spise for store stykker af denne ”kagebombe”, men en lille skive kage til en kop god earl grey-te er indbegrebet af engelsk velsmag.

Opskrift til 12-15 sultne pers.

Kagedej:
300 g blødt smør
150 g lyst rørsukker
150 muscovadosukker
5 æg
350 g hvedemel
1 spsk bagepulver
2 økologiske citroner, reven skal og saft af
2 økologiske appelsiner, reven skal og saft af

Fyld:
200 g cocktailkirsebær
400 g sultana-rosiner
100 g tørrede figner, groft hakkede
100 g tørrede abrikoser, groft hakkede
2 spsk mel
2 spsk rørsukker

Kagedej: Pisk det bløde smør let og luftigt med sukkeret i en stor skål. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og sigt det, og vend det i dejen. Rør citronskal og -saft og appelsinskal og -saft i dejen.
Fyld: Bland frugten, og hæld et par skefulde mel over, og vend det rundt. Melet forhindrer frugten i at synke helt til bunds, når den kommer i kagedejen.
For en stor springform med bagepapir, der er smurt med smør. Vend frugten i kagedejen, og hæld den i formen. Sæt kagen i en forvarmet ovn på 170 grader. Bag den i 30 min., og skru så ned for varmen til 150 grader, og bag kagen færdig i yderligere i 90 min. Efter 1 ½ time i ovnen drys da overfladen med 2 spsk lyst rørsukker, så den får den rette sukrede og let karamelliserede overflade. Lad kagen hvile et par timer, inden den spises. Den er bedst efter 2 døgn, når citrussmagen er trukket godt ud i kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *