Rabarbersorbet fra Ismageriet
Blød, cremet og med et kick af syrlighed. Sådan er denne rabarbersorbet fra det populære Ismageriet på Amager og i Søborg. Ligesom med andre frugter er det en god ide at lade rabarberne ligge i sukker natten over, for sukkeret fremhæver den kraftige og naturlige smag af friske rabarber. Opskrift på 1-1 ½ l is […]
Aspargesgratin med skinke, mozzarella og gorgonzola
Superhurtig ret med asparges lagt i lag med parmaskinke, mozzarella og gorgonzola. Gratinen bages i ovnen og serveres med lidt friskbagt brød eller blot med et godt glas vin til. Opskrift på 1 gratin til 4 pers. 4 bdt. asparges 2 mozzarellaer, skåret i tynde skiver 100 g gorgonzola cremoso 50 g parmesan 150 g […]
Pulpo
På danske hedder det blæksprutte, men på spansk er der flere ord til de forskellige typer. Spanierne er glade for dybstegte tapasretter, og her er calamares fx populær. Her er det pulpo, ottearmet blæksprutte, som er kog tog stegt hårdt i olivenolie med chili og hvidløg. Servér sprutten med ristede eller purerede kartofler, grønne oliven, […]
Quesadilla og pico de gallo
Quesadilla er en form for mexicansk tortilla fyldt med et pikant fyld, mens pico de gallo er en frisk mexicansk salsa, der helt traditionelt består af tomater, løg og chili. Opskrift til snacks til 4 pers. 400 g modne tomater 1 lille løg 1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno 1 bdt koriander 1-2 lime, […]
Pocheret æg med pebermakrel, rygeost og syltede løg
Denne ret er en rigtig sommersalat, og den er et eksempel på en rigtig enkel ret, hvor det pocherede æg indtager hovedrollen. Den kraftige smag af pebermakrel står rigtig godt til den runde æggesmag og den flydende konsistens fra blommen. Opskrift til 4 pers. Syltede løg: 2 dl vand 2 dl lys lagereddike 2 dl […]
Rødspætte med syltede tranebær og hjemmerørt remoulade
Tranebær vokser i de sandede jorde omkring Skagen, fx ved Råbjerg Mile. De sure bær smager skønt, når de som her bliver syltet i æblemost og honning, og de tilfører den klassiske fiskefilet en sød, syrlig og frisk kant. Opskrift til 4 pers. 8 rødspættefileter 1 æg, sammenpisket Rasp Salt og peber Smør Syltede tranebær: […]
Kylling med salat og bagte persillerødder
Kylling à la Chicks by Chicks: Fyld en god øko-kylling med citron, hvidløg og bredbladet persille. Gnid den med salt og peber og olivenolie, og så får den ellers en venlig tur i ovnen ved 200 grader i knap 1 time. Resultatet er et saftigt og mørt kød, der mest af alt smager af det, […]
T-bone steak med ramsløgssmør
Paul Cunninghams øjne lyser op, hver gang blikket falder på de store T-bone steaks, der ligger og sveder på grillen. Kød skal der til, når mænd griller, mener han, og godt kød behøver ikke meget tilbehør. Her bliver de solide bøffer serveret med en god skefuld smør blandet med ramsløg. Opskrift til 4 pers. 1 […]
Blækspruttesalat med ingefær og koriander
Ingefær, koriander og chili er et enestående trekløver, der kan sætte solidt fut i en ret. Her bliver de serveret med en aromatisk grillet blæksprutte, som forinden har kogt sammen med citrongræs, hvidløg og persille. En ret, der bare smager af det allerbedste fra Thailand. Opskrift til 4 pers. 400 g blæksprutte, gerne pulpo fra […]
Hash browns med fjordrejer, citron timian, lakserogn og cremefraiche
Hash browns dækker over en enkel måde at tilberede kartofler på: De strimles fint og steges. I dette tilfælde steges de med forårsløg, timian og fjordrejer til små kartoffelkager, der serveres med flere fjordrejer på toppen, lakserogn og lidt cremefraiche. De er rigtig gode til en brunch med røget hellefisk eller laks. Opskrift til 1 […]